Člani zadnjo domačo tekmo končali z zmago!

IMG_20190413_202344

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK KRONOS 31:24 (14:16)

Železniki, športna dvorana, gledalcev 100; Sodnika: Ramšak Davorin, Čeleš Ivan

RD Alples Železniki: Gartnar, Štremfelj 3, Kavčič 4, Rant 7, Stojanovič 2, Tomac – Teržan, Šmid 3, Kržišnik 3, Arman 1, Božnar, Resnik 6, Šter, Tušek 2. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RK Kronos: Komar, Okorn, Jereb 13, Kamnikar 3, Novak, Šfiligoj, Lukič, Jurkovič 2, Oštir 1, Valentinčič 2, Feuš 3, Marušič. Trener: Praznik Aleš.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 5(9), RK Kronos 3(4)

Izključitve: RD Alples Železniki 2, RK Kronos 4

Člani zadnjo domačo tekmo končali z zmago!

V soboto, 13.04.2019, je bila v sklopu 18. kroga 2. državne lige na vrsti zadnja domača tekma v letošnji sezoni. V goste je prišla venomer neugodna ekipa RK Kronos iz Logatca, ki je znala predvsem v domači dvorani presenetiti marsikoga, medtem ko so se domači igralci želeli od domače publike, ki se je je tokrat nabralo kar veliko, posloviti z zmago. To pa so morali doseči brez prvega strelca ekipe Jana Korošca, ki si je med tednom na treningu poškodoval koleno, medtem ko je Štremfelj kljub poškodbi gležnja stisnil zobe.

Tekmo so bolje odprli gostje, blestel je predvsem Jereb, ki je v prvem polčasu dosegel kar 9 od svojih 13 zadetkov in ga domači igralci nikakor niso morali ustaviti. Uspevalo pa ni niti v napadu, kjer so naši igralci kar tekmovali, kdo bo zapravil najlepšo priložnost, zgrešili so tudi prva dva strela iz 7 metrov. Gostje so vodili celoten prvi polčas, ko pa se je našim uspelo približati na le zadetek prednosti in so imeli priložnost za izenačenje, pa so napravili ali tehnično napako ali pa je strel zgrešil svoj cilj in gostje so se takoj nekoliko oddaljili. V prvem polčasu so naši igralci naredili preveliko število tehničnih napak, da bi bil rezultat lahko bolj ugoden, tako da so na polčas odšli z zaostankom 14:17.

V drugem polčasu pa smo lahko spremljali veliko boljšo igro domačih fantov. Sicer so prvi ponovno zadeli gostje, nato pa so naši naredili delni izid 4:0 in prvič na tekmi povedli. Nato so prednost počasi začeli povečevati, prišli so že do prednosti s petimi zadetki prednosti v 43. minuti (24:19), ko se jim je nekoliko ustavilo in gostje so z delnim izidom 0:3 naredili tekmo v 50. minuti ponovno zanimivo (25:24). Nato pa se je gostom ustavilo, naši so stopili na plin, vratar je opravil svojo delo in po delnem izidu 6:0 so se lahko veselili zadnje domače zmage.