Delitev točk!

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD MOŠKANJCI – GORIŠNICA 34:34 (18:15)

Železniki, športna dvorana. Gledalcev 100; Sodnika: Pajič Ilija in Rantah Tomaž

RD Alples: Gartnar, Kavčič, Korošec 4, Štremfelj 7, Rant 11, Kržišnik, Božnar, Rant, Šmid 4, Žagar, Kutin, Arman 2, Bergant, Tušek 2, Resnik 2, Kavčič. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RD Moškanjci – Gorišnica: Ranfl, Šandor 3, Bedrač 6, Horvat, Ozmec 8, Arnuš 11, Vesenjak, Geč 6, Mendaš, Toplak, Vrbančič, Bedrač. Trener: Lozinšek Jakob.

Sedemmetrovke: RD Alples 2(2), RD Moškanjci – Gorišnica 3(4)
Izključitve: RD Alples 3, RD Moškanjci – Gorišnica 1

Delitev točk!

Nova tekma v domači dvorani je postregla z zanimivo tekmo in na koncu z delitvijo točk. Domača ekipa je vodila skoraj skozi celotno srečanje, na koncu pa so bili lahko veseli tudi točke. Gostje so sicer povedli 1:0, kar pa je bilo njihovo edino vodstvo skoraj do zaključka tekme. Domači igralci so si hitro priigrali tudi 4 zadetke prednosti (8:4), tega vodstva pa nikakor niso uspeli še povečati, saj so gostje zmeraj uspeli priključiti. Nekajkrat jih je rešila vratnica, spet drugič nezbranost domačih v napadu ali obrambi, na polčas pa odšli s prednostjo 3 zadetkov (18:15). Nato pa je sledil nezbran začetek drugega polčasa, na kar je trener še posebej opozarjal, in gostje so uspeli izenačiti (19:19). Sledila je nekoliko boljša igra domačih, uspelo jim je povesti za 2 zadetka prednosti, ki pa jih niso znali zadržati. Še več, gostom so dovolili, da so prvič na tekmi povedli (31:32), na koncu pa so domači le zadeli za izenačenje (34:34), gostom pa v zadnjih trenutkih srečanja ni uspelo zadeti. Prav gotovo so bili gostje točke veliko bolj veseli kot domači, ampak nič zato, iz vsake tekme se je potrebno nekaj naučiti in naslednji teden sledi nova tekma, gostovanje pri RK Kronos iz Logatca, kjer pa bo zmaga skoraj obvezna.