Po 80. minutah borbe, Alples do zmage v pokalu Slovenije!!!

IMG_20191218_201159

POKALNA TEKMA

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK GROSUPLJE 34:33 (12:12, 23:23, 29:29)

Železniki, športna dvorana, gledalcev 150; Sodnika: Gorenc Aleš in Košir Silvo

RD Alples Železniki: Maček 9, Štremfelj 8, Bergant 6, Tušek 5, Kavčič 3, Arman 2, Plestenjak 1,Kržišnik, Gartnar, Božnar, Stojanovič, Šmid, Bernik, Rant. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RK Grosuplje: Slemenjak 11, Grum 9, Zafran 5, Podvršič 3, Cigale 2, Lukan 2, Kitak 1, Virant, Fortuna, Zakošek, Pišek, Stare, Mušič, Ferkulj, Wilson Gahan. Trener: Aksentijevič Miloš, vodja moštva: Šiško Boštjan.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 1(5), RK Grosuplje 5(7)
Izključitve: RD Alples Železniki 4, RK Grosuplje 5

Po 80. minutah borbe, Alples do zmage v pokalu Slovenije!!!

V sredo, 18.12.2019 je bila na vrsti 1/16 finala slovenskega pokala v rokometu za moške. Žreb je določil, da se bosta pomerila stara znanca rokometnih igrišč, domači Alples in gostje RK Grosuplje, ki so se v lanski sezoni, tudi po zaslugi dveh zmag nad našimi fanti, prebili v 1. B ligo. Glede na dejstvo, da so se gostje zaradi nastopanja v 1. B ligi okrepili in da imajo bolj izkušeno moštvo, so veljali v tej tekmi za papirnate favorite.

Naš fantje se s tem niso strinjali in so na tekmi prvi povedli, ko je zadel Tušek. Izkušenejši in fizično močnejši gostje so hitro odgovorili z izenačenjem, nato pa tudi po zaslugi vratarja, ki je že v samem začetku ubranil dve najstrožji kazni in 100% priložnost naših, povedli z 1:5, zazvonil je alarm in domači trener je že v 10. minuti moral poseči po minuti odmora, domača lepo napolnjena dvorana pa je utihnila. Po minuti odmora so domači nekoliko vzpostavili ravnotežje in vseskozi držali razliko okoli 4 zadetkov. V 23. minuti pa je minuto odmora zahteval tudi gostujoči trener, vendar je ta predah veliko bolje del domačim, saj so v 7 minutah zadeli kar štirikrat, gola pa niso prejeli in naredili delni rezultat 4:0, ter rezultat prvič po začetku tekme izenačili, tako da je semafor ob koncu prvega polčasa kazal 12:12, kar je napovedovalo izredno zanimiv drugi polčas.

IMG_20191218_180124

Drugi polčas so bolje začeli gostje, ki so v 36. minuti zopet vodili za tri zadetke. Domačim igralcem se do 48. minute nikakor ni uspelo približati na manj kot zadetek razlike, dokler gostujoči trener v 51. minuti ni zahteval minute odmora. Od takrat naprej smo spremljali zgrešene strele iz obeh strani, do 54. minute, ko je po dolgem času za izenačenje zadel Kavčič, dvorana pa je bila na nogah. V zadnjo minuto so z golom prednosti vstopili gostje, za izenačenje pa je poskrbel Maček, tako da je izid na semaforju ob koncu 2. polčasa kazal 23:23 in na vrsti so bili podaljški, 2 x 5 min.

IMG_20191218_181155

V prvem podaljšku so bili uspešnejši naši fantje, v 65. minuti jim je uspelo prvič na tekmi povesti tudi z dvema zadetkoma prednosti, vendar so domači prednost tudi hitro zapravili. Gostom je ostal še zadnji napad za izenačenje, zadeli so, domačim pa je ostalo še nekaj časa, da bi lahko tekmo zaključili v svojo korist, vendar so v napadu napravili napako, izid je ostal poravnan (29:29) in na vrsti je bil še drugi podaljšek 2 x 5 min.

IMG_20191218_180046

Igralci so bili že popolnoma izmučeni, za večino igralcev je bil to prvi odigrani podaljšek v življenju, saj se ti igrajo le na pokalnih tekmah, vendar se niso predajali. V drugem podaljšku so sicer prvi zadeli gostje, ki so tako po daljšem obdobju zopet vodili, vendar so domači fantje še enkrat stisnili in kmalu so imeli majhno, a pomembno vodstvo (32:31). Pri rezultatu 33:33 in 40 sekundah do konca je bila žoga v naših rokah, že po 10 sekundah pa sta sodnika dvignila roko za pasivni napad, domači trener pa je reagiral z minuto odmora. Našim fantom je do konca napada zaradi pasivne igre ostalo še 7 podaj, ki so jih odlično izkoristili in zadeli za vodstvo 34:33. Gostom je ostalo še dovolj sekund za njihov zadnji napad, vendar je gostujoči igralec hitro in na našo srečo neuspešno zaključil in rajanje se je lahko pričelo.

IMG_20191218_190110

Tokrat gre naše igralce pohvaliti za borbeno igro v obrambi, tudi v napadu pa so prikazali najboljšo partijo v letošnji sezoni. Treba bo zadeti samo še iz najstrožje kazni. Sedaj jih čaka nekaj zasluženega počitka, v januarju pa že priprave na novi del sezone in napad na najvišja mesta na lestvici.

Pohvaliti velja tudi naše navijače, ki se jih je tudi tokrat zbralo zelo veliko! Bili so glasni, v kritičnih trenutkih pa so znali domače fante vzpodbuditi in jim dodati tisti kanček energije, ki je na koncu prevesil tehtnico na našo stran!

IMG_20191218_181718