Poraz na gorenjskem derbiju!

47680052_2341948622546111_5321221333055438848_n

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK CERKLJE – RADOVLJICA 22:23 (11:13)

Železniki, športna dvorana. Gledalcev 100; Sodnika: Leskovec David in Vidic Aleš

RD Alples Železniki: Žagar 1, Kavčič 3, Rant 3, Stojanovič, Tomac – Teržan, Šmid 3, Kržišnik 2, Arman, Božnar 2, Kutin 3, Šter, Tušek 3, Gartnar 1. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RK Cerklje – Radovljica: Miščevič, Ferjan 1, Soklič, Stare 8, Debelak 5, Mirčevski 1, Svoljšak, Fajon 4, Križaj, Šilc, Kovač, Kamenšak 4, Matičič, Valjavec, Sovinc, Muršec. Trener: Berce Pegi, pomočnik trenerja: Debelak Goran, vodja moštva: Peternel Andrej.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 1(2), RK Cerklje – Radovljica 5(7)

Izključitve: RD Alples Železniki 2, RK Cerklje – Radovljica 4

Poraz na gorenjskem derbiju!

Lepo polna dvorana je tokrat lahko uživala na izredno zanimivem in razburljivem gorenjskem derbiju, kjer sta se pomerila domači RD Alples in gostujoča združena ekipa Cerkelj in Radovljice. Gostje so bili tokrat v vlogi absolutnega favorita, saj v ligi še niso oddali točke, v pokalu pa so izločili 1.B ligaša iz Škofljice, poleg tega pa so se domači morali znajti brez praktično celotne zunanje linije (Korošec, Štremfelj in Resnik, Arman pa je sicer bil na klopi, vendar po poškodbi še ni pripravljen na igro).

Domači so pričeli tako, kot so tudi končali prejšnjo domačo tekmo, medlo v obrambi in nezbrano v napadu, kar so gostje s pridom izkoristili in v 9. minuti je bil rezultat že 0:5, gledalci pa so že skoraj obupali nad igro. Domači trener je bil prisiljen tako že takoj na začetku vzeti minuto odmora, spremenil je obrambno postavitev, kar je omogočilo domačim, da so vsaj vzpostavili ravnotežje in po minuti odmora prvič na tekmi zadeli. Nekaj časa se je igralo gol za gol, potem pa so domači počasi a vztrajno pričeli loviti goste, ki nikakor niso našli rešitve za obrambo 4:2.

Domači so tako do konca uspeli več kot prepoloviti razliko (11:13), kar je pomenilo, da nas čaka še zelo napet drugi polčas.

Domačim je v 39. minuti uspelo prvič izenačiti (14:14), nikakor pa jim ni uspelo povesti. Gostom je sicer tudi v 2. polčasu uspelo povesti s +3, vendar so jih borbeni domačini vseskozi uspeli ujeti. Ko smo že mislili, da je domačim uspelo odščipniti gostom prve točke v sezoni, pa je za razočaranje v dvorani v zadnji sekundi tekme poskrbel Stare s svojim 8 golom na tekmi.

Glede na trenutno udeležbo na treningih zaradi poškodb in službenih obveznosti, ter s tem posledično izbire igralcev za tekmo, so fantje zelo korektno odigrali tekmo proti favoriziranem nasprotniku. Sedaj čaka fante še zadnja tekma tega dela proti RK Kronos, na kateri si želimo, da se prekine negativni niz porazov, potem pa sledi nekaj počitka, za celjenje vseh poškodb, v februarju pa upamo, da s polno postavo, novim zmagam naproti.