Presenečenja ni bilo!

IMG-25be32f0bee7050dc6d0442c0eda5abf-V

RD ALPLES ŽELEZNIKI : MRK LJUBLJANA 22:26 (11:13)

Železniki, športna dvorana, gledalcev 75; Sodnika: Knez Matija in Smolko Mitja

RD Alples Železniki: Gartnar, Kavčič 1, Korošec 9, Rant 6, Stojanovič, Tomac – Teržan, Šmid 1, Kržišnik 3, Arman, Božnar, Šter, Tušek 2. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Kejžar Matej.

MRK Ljubljana: Lukman, Miličevič A., Jaklič, Pintar 4, Rebevšek, Gorjup, Ločičnik, Arih 1, Miličevič U. 7, Petrovič-Vernikov, Žabjek 1, Erak 7, Černe, Kolmančič 5, Leskovar 1, Pikovnik. Trener: Čotar Bojan, vodja moštva: Novak Žiga.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 3(4), MRK Ljubljana 5(9)

Izključitve: RD Alples Železniki 8, MRK Ljubljana 8

Presenečenja ni bilo!

V soboto, 09.03.2019, je bilo v sklopu 13. kroga 2. državne lige na vrsti prva domača tekma v spomladanskem delu sezone. V goste je prišla vodilna ekipa lige in prvi favorit za napredovanje v 1.B ligo in ekipa, ki jo vodi nekdanji trener številnih slovenskih prvoligašev Bojan Čotar, to je MRK Ljubljana.

Domača ekipa je v nasprotju z jesenskim gostovanjem pri MRK Ljubljana, kjer so doživeli najhujši poraz v letošnji sezoni z rezultatom 42:25, nastopila še veliko bolj oslabljena, saj je bil odsoten tudi eden najbolj vročih igralcev spomladanskega dela Štremfelj, dalj časa manjka poškodovani Kutin, po poškodbah pa nista povsem pripravljena za igro niti Kavčič in Arman.

Vendar domači igralci in trener pred tekmo niso vrgli puške v koruzo, temveč so se pogumno zoperstavili favoriziranim domačinom, kar nakazuje tudi veliko število izključitev na obeh straneh. V uvodnih minutah smo lahko spremljali izenačeno tekmo, v 11. minuti pa je Korošec s svojim tretjim golom, na veliko veselje domačih gledalcev poskrbel tudi za prvo vodstvo na tekmi pri rezultatu 5:4. V naslednjih 10 minutah sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, nato pa so gostje v 21. minuti prvič povedli za dva zadetka, kolikor je prednost znašala tudi ob polčasu (11:13).

V drugi polčas so na žalost domači rokometaši vstopili nekoliko manj zbrano, ter gostom dovolili, da so v 40. minuti povedli za pet zadetkov prednosti. Od 50. minute dalje je nato domačim fantom skoraj uspel povratek, saj so napravili delni izid 3:0 in pri rezultatu 21:23 je bila tekma ponovno odprta. Vendar pa se je na koncu poznala kratka klop domačinov in utrujenost, ter tako niso mogli več slediti tempu gostov, ki so zasluženo slavili z rezultatom 22:26.

Gotovo bi bil rezultat lahko tudi drugačen, če bi domači trener imel na razpolago večje število igralcev, vendar pa je potrebno poudariti, da se poraz od poraza razlikuje in tokratni poraz se prav gotovo razlikuje od tistega v Ljubljani v jesenskem delu.

V naslednjem vikendu naše igralce ponovno čaka dolgo gostovanje in sicer pri ekipi RK Arcont iz Gornje Radgone, seveda z upanjem, da se nadaljuje niz zmag na gostovanjih.