PRIČETEK TUDI ZA ČLANSKO EKIPO

ROKOMET-16-4R

PRIČETEK TUDI ZA ČLANSKO EKIPO

V soboto, 30.09. z gostovanjem v Ajdovščini, s tekmovanjem pričenja tudi članska ekipa. Tako kot v lanski sezoni, tudi tokrat s prvim gostovanjem pri RK Ajdovščina. Spomini na lansko prvo gostovanje prav gotovo niso dobri, saj je ekipa po dobrem prvem delu, v drugem padla v igri in dovolila domačinom, da so nas ujeli in na koncu premagali za štiri zadetke. Letos si želimo boljših iger in seveda maščevanja ekipi iz Ajdovščine za lanskoletna poraza tako doma, kot tudi v gosteh.

Člansko ekipo bo še naprej vodil Agron Šefketi, trener vratarjev je Matej Kejžar, vodja moštva pa Igor Dražetič. Trener je ekipo zbral že 1. avgusta, sledili so naporni kondicijski treningi, treningi z žogo, odigrali smo nekaj prijateljskih tekem, sedaj pa je na sporedu uigravanje ekipe, da bomo kar se da najbolje pripravljeni za prve tekme. Udeležba na treningih bi bila lahko veliko boljša, saj je kar nekaj igralcev čez pripravljalno obdobje manjkalo zaradi službenih obveznosti, drugi pa so izkoristili še zadnje dni za skok na morje.

Ekipa je glede na lansko sezono nekoliko spremenjena. Z aktivnim igranjem sta prenehala Jaka Prezelj in Rok Marin, ki jima čas ne dopušča več aktivnega igranja rokometa in Gašper Čufar, ki je zaradi poškodbe prenehal z igranjem. Še zmeraj sta poškodovana Kristjan Bradač in Primož Pfajfar, za katera upamo, da se nam kar najhitreje pridružita, na žalost pa bosta izpustila celoten prvi del sezone.

Se pa zato v domačo ekipo po igranju za 1.B ligaša iz Cerkelj vrača Matej Tušek, ponovno pa se vrača tudi Luka Rant, ki se je po sezoni 2012/2013 in po kar osmih sezonah v našem društvu odločil sprejeti prvoligaški izziv domačega kluba. Ekipi se je pridružil tudi Blaž Resnik, ki je dve sezoni že branil naše barve, sedaj pa prebiva v naši dolini in se je odločil ponovno zaigrati za naše društvo. Kot zadnji se je ekipi pridružil še drugi prvoligaški igralec, ki je še v lanski sezoni igral za domači RD Urbanscape Loka in sicer Jernej Štremfelj.

Gotovo bosta tako Luka, kot Jernej, ne smemo pa pozabiti niti na Jana Korošca, igralci z izkušnjami iz prve lige pravi vzor vsem mlajšim igralcem našega društva, od njih samih pa je odvisno, ali bodo pripravljeni to znanje tudi sprejemati.

Kot rečeno, v soboto nas čaka prva preizkušnja v Ajdovščini, upamo, da jo bomo zaključili z zmago, tako kot smo pričeli tudi v prejšnji sezoni, s to spremembo, da si tokrat želimo boljšega nadaljevanja. Želimo si, da se na tribune vrnejo navijači, ki smo jih z lanskoletnimi slabšimi igrami nekoliko prestrašili. Naj bodo navijači naš osmi igralec na igrišču!

Vabljeni že na prvo domačo tekmo, ki bo v soboto, 7. oktobra!