RK Grosuplje boljši tudi v domači dvorani

DSC_5808

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK GROSUPLJE 24:27 (13:15)

Železniki, športna dvorana, gledalcev 75; Sodnika: Košir Silvo in Gorenc Aleš

RD Alples Železniki: Gartnar, Kavčič 1, Korošec 9, Rant 3, Štremfelj 8, Stojanovič 1, Tomac – Teržan, Šmid, Kržišnik, Arman 1, Božnar, Šter, Tušek 1. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RK Grosuplje: Mušič, Kitak 1, Mišmaš 2, Fortuna 1, Rede 6, Kokot, Ferkulj, Stare, Pišek, Pekeč, Slemenjak 5, Verbič 3, Muhič 2, Corel 3, Zakotnik 4. Trener: Miloš Aksentijevič, vodja moštva: Virant Simon.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 6(9), RK Grosuplje 3(3)

Izključitve: RD Alples Železniki 5, RK Grosuplje 5

RK Grosuplje boljši tudi v domači dvorani

V soboto, 23.03.2019, je bila v sklopu 15. kroga 2. državne lige na vrsti druga domača tekma v spomladanskem delu sezone, v goste pa je prišla naslednja ekipa, katera se bori za napredovanje v 1.B ligo, to je RK Grosuplje. Gostje so se nadejali dveh novih točk, s katerima bi bili še nekoliko bližje napredovanju, do njih pa so prišli malce težje od pričakovanj.

Z zadetkom Ranta je domača ekipa povedla z 1:0, nato so vajeti za nekaj minut v roke prijeli gostje, za zadnje domače vodstvo na tekmi pa je pri rezultatu 4:3 s svojim edinim goloma na tekmi poskrbel Tušek. Sledilo je nekaj črnih minut domače ekipe, ki pa jih je s time-outom že v 11. minuti prekinil domači trener. Nato je sledila igra gol za gol, za nekaj razburjenja pa sta poskrbela tudi sodnika, ki sta naredila kar nekaj napak, kar je vodilo tudi do izključitve domačega trenerja in kar so gostje izkoristili ter pobegnili na +4. Do konca polčasa so se domači trudili, da bi izid izenačili, uspelo jim je znižati zaostanek na le gol priključka, na polčas pa so odšli z zaostankom dveh zadetkov (13:15).

Domači so nato zelo slabo začeli drugi polčas in si do 40. minute pridelali že 6 golov zaostanka, pomagala ni niti nova minuta odmora. Ko smo že mislili, da je tekma odločena, pa je sledil juriš domače ekipe, ki so prednost skoraj popolnoma izničili, ter prišli do le dveh golov zaostanka v 54. minuti. Na žalost je za kaj več zmanjkalo moči, pa tudi razpoloženih igralcev v polju, tako da je zmaga odšla v Grosuplje (24:27).

Na trenutke smo lahko gledali zelo dobro tekmo domačih fantov, še zmeraj pa je v sami igri preveč napak, poznalo pa se je tudi to, da so bili strelsko razpoloženi samo trije igralci. Za zmago proti ekipi, ki se bori za vrh lestvice, pa bi morali svoj delček v mozaik dodati tudi ostali igralci.

Počitka ni, v soboto sledi že novo gostovanje pri ekipi RK Moškanjci – Gorišnica. Prav ta ekipa je v jesenskem delu sezone poskrbela za enega višjih porazov naših fantov v domači dvorani, saj so zmagali z rezultatom 23:36. Prav zato bi bila zmaga na gostovanju še toliko slajša.