Še tretja zaporedna zmaga!

23215486_10214229316277156_1139598637001513811_o

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK POMURJE 32:29 (15:13)

Železniki, športna dvorana. Gledalcev 100; Sodnika: Jožef Jeraj in Kostič Vladica

RD Alples: Gartnar, Kavčič, Korošec 8, Štremfelj 6, Rant 5, Kržišnik, Žagar 1, Kutin, Stojanovič, Rant, Šmid, Arman 7, Tušek 1, Resnik 4, Gortnar, Kavčič. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RK Pomurje: Belec, Černela, Kozelj 7, Hedl Jer. 6, Gregorec 5, Jankovič 5, Štumpf 2, Hedl J. 2, Šavel 1, Hameršak 1, Pintarič, Jerič, Kozelj, Raj. Trener: Potočnjak Alan, vodja moštva: Murgelj Tomaž.

Sedemmetrovke: RD Alples 3(5), RK Pomurje 6(7)
Izključitve: RD Alples 6, RK Pomurje 5

Še tretja zaporedna zmaga!

V ligi ni več neporažene ekipe. Za to so poskrbeli prav igralci Alplesa, ki so premagali do sedaj še edino neporaženo ekipo lige. Domači igralci so bili odločeni, da Pomurcem vrnejo za poraz v pokalu in to jim je več kot odlično uspelo, z zmago pa so se prebili tudi do 4. mesta na prvenstveni lestvici.

Od prve minute dalje, pa do zadnjega sodniškega žvižga, gostje niso vodili, bi se pa kaj hitro lahko zgodilo, da bi domači v zadnjih minutah zapravili že dobljeno zmago. Kot rečeno, so domači igralci vodili čez celotno tekmo, v prvem polčasu največ za 5 golov (14:9), vendar se gostje niso predajali in so se po naših lastnih napakah in pa z njihovo malce nenavadno obrambo zmeraj uspeli približati. Tako se je polčas končal z rezultatom 15:13.

Tudi v drugem polčasu so domači vseskozi vodili, največ za 4 zadetke, in se proti koncu mogoče malce prehitro začeli veseliti nove zmage, saj so se gostje v zaključku približali samo na gol zaostanka, imeli priložnost tudi izenačiti, za kaj več pa jim tudi zaradi lastnih napak in nekaj več zbranosti domačih igralcev ni uspelo. Končni izid 32:29 je tako vsekakor pravi pokazatelj igre skozi celo tekmo.

V naslednjem tednu igralce čaka tekma proti RK Arcont Radgona v Radencih, kjer si želimo nove zmage in s tem novih dveh točk in s tem najmanj ubranitve 4. mesta v ligi!

Izjava trenerja Agrona Šefketija po tekmi: »Glede na to, da je Pomurje vodilno na lestvici in smo zadnjo tekmo v pokalu izgubili, smo pričakovali težko tekmo! Skozi treninge smo se pripravljali na njihove taktične zamisli, s katerimi smo imeli na zadnji medsebojni tekmi izredno veliko težav. Tekmo smo odigrali dobro v obrambi, malo manj v napadu, kjer je bilo preveč tehničnih napak in izgubljenih žog. Na koncu je bilo to dovolj, da je zmaga zasluženo ostala doma.«