Tekma za trenutno 5. mesto

DSC_5348x

RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE – KOZINA : RD ALPLES ŽELEZNIKI 25:27 (12:13)

Hrpelje, Modra dvorana; Sodnika: Arlič Denis in Knez Vili

RD Škerjanc Hrpelje Kozina: Đelatović 3, Bekrič 2, Mihalič – Tomažin 1, Hrvatin 8, Škabar, Berce, Stančič 1, Kašca, Miklavec 2, Sanabor 1, Mičovič 7, Stanonik, Šapla. Trener: Uroš Čuk

RD Alples Železniki: Gartnar, Kavčič 7, Korošec 3, Rant 5, Štremfelj 5, Stojanovič 1, Tomac – Teržan, Šmid, Kržišnik 1, Arman, Božnar, Šter, Tušek 5. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

Sedemmetrovke: RD Škerjanc Hrpelje Kozina 1(2), RD Alples Železniki 4(4)

Izključitve: RD Škerjanc Hrpelje Kozina 2, RD Alples Železniki 1

Tekma za trenutno 5. mesto

V soboto, 02.02.2019, je bila v sklopu 10. kroga 2. državne lige na vrsti tekma med trenutno 6. uvrščenimi domačini in 5. uvrščenimi gosti, ki so pred tekmo, sicer z eno odigrano tekmo več, zaostajali le za točko in bi v primeru zmage lahko Alplesovce tudi preskočili.

Tekma se je pričela izenačeno, z po dvema goloma v obeh mrežah, nato pa so gostje nekoliko stopili na plin in si priigrali prvo vodstvo. V 22. minuti je pri vodstvu gostov za 2 zadetka (8:10) domači trener vzel minuto odmora, ki pa ni veliko pomagala, saj so gostje na tekmi prvič povedli za tri zadetke, v 28. minuti pa prvič celo za štiri. Nespametno odigrana končnica in boljša igra domačih, ki so v samem zaključku polčasa uspeli zadeti tri gole, naši fantje pa nobenega, je napovedovala zanimiv drugi polčas. Prvi polčas se je tako končal z rezultatom 12:13 za naše fante.

V drugem polčasu so gostje hitro stopili na plin in vseskozi večali prednost, ki je v 43. minuti znašala že pet zadetkov. Prednost so potem uspešno zadržali vse do 52. minute, ko so domači zopet zaigrali nekoliko bolj agresivno, vendar se jim več kot do dveh zadetkov zaostanka ni uspelo približati. Končni rezultat 25:27 in dve novi točki sta odšli v Železnike.

Alplesovci so se tako po prvi spomladanski zmagi obdržali na 5. mestu (ob eni zaostali tekmi z RK Kronos), naslednji teden pa jih čaka naporno gostovanje, saj se odpravljajo v Metliko. Želimo si, da tudi od tam prinesejo dve novi točki.