V gorenjskem derbiju več uspeha za RK Cerklje – Radovljico!

56691549_2294914454163204_3816918585343737856_o

RK CERKLJE – RADOVLJICA : RD ALPLES ŽELEZNIKI 39:27 (21:14)

Radovljica, športna dvorana; sodnika: Brecelj Bojan in Deržek Dušan

RK Cerklje – Radovljica: Miščevič, Debelak 11, Ferjan, Soklič, Stare 8, Grašič 6, Letonja, Križaj 2, Šilc 1, Kovač, Golmajer – Zima 1, Kamenšak 8, Matičič 1, Valjavec, Mirčevski, Muršec 1. Trener: Berce Pegi, vodja moštva: Debelak Goran.

RD Alples Železniki: Gartnar, Kavčič 1, Rant, Korošec 7, Stojanovič 2, Tomac – Teržan, Šmid 3, Kržišnik 4, Arman, Božnar 2, Resnik 3, Šter 1, Tušek 5. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

Sedemmetrovke: RK Cerklje – Radovljica 3(3), RD Alples Železniki 2(4)

Izključitve: RK Cerklje – Radovljica 4, RD Alples Železniki 3

V gorenjskem derbiju več uspeha za RK Cerklje – Radovljico!

V soboto, 06.04.2019, je bilo v sklopu 17. kroga 2. državne lige na vrsti novo gostovanje, na sporedu je bil gorenjski derbi proti RK Cerklje – Radovljica. V lanski sezoni je bilo uspešnejše naše društvo, v letošnji sezoni pa so nekoliko uspešnejši pri združeni ekipi Cerkelj in Radovljice, ki so se skoraj do zadnjega kroga borili z RK Grosuplje za vstop v 1.B DRL. V jesenskem delu je bilo v naši dvorani zelo vroče, saj so gostje šele v zadnji sekundi dosegli gol za pričakovano zmago, zato je bila želja, da se tudi v Radovljico ne odhaja z belo zastavo.

Začetek tekme je bil zelo spodbuden, saj sta predvsem Korošec in Kržišnik poskrbela, da smo bili do rezultata 4:5 vseskozi v rahli prednosti. Potem pa je sledil nerazumljiv padec, ki ga je trener Agron Šefketi poskušal omiliti z minuto odmora, vendar je gostom vseeno uspel delni izid 6:0 in tako so prišli do lepe prednosti 10:5. Naslednjih 10 minut smo potem lahko gledali izenačeno tekmo, z goli in obrambami na obeh straneh, pozdravili pa smo lahko tudi prvi gol povratnika po bolezni Resnik Blaža, kateri je s tem dosegel tudi svojo veliko zmago. V nadaljevanju so potem zopet bolje zaigrali domači, ki so do polčasa uspeli vodstvo še nekoliko povečati, tako da je bil rezultat polčasa 21:14. Glede na rezultat je tokrat pešala predvsem obramba.

V drugem polčasu se slika ni veliko spremenila, domačim je uspelo razliko še zvišati, pomagali nista niti minuti odmora gostujočega trenerja, tako da je najvišje vodstvo na tekmi bilo +15 v 50 minuti. Do konca tekme so gostje uspeli poraz le nekoliko omiliti, tako da je bil končni rezultat 39:27 za RK Cerklje – Radovljica.

Omeniti je potrebno, da so naši fantje zopet zaigrali brez prvega motorja ekipe Štremflja, kar se ob že tako kratki klopi zelo pozna, veseli pa vrnitev Blaža Resnika. Zato je bil trener Agron Šefketi primoran na igrišče poslati nekoliko spremenjeno postavo, kar se je seveda poznalo v uigranosti, tako v napadu, predvsem pa v obrambi, ki tokrat ni bila na nivoju.

Vsi pa lepo vabljeni na zadnjo domačo tekmo v tej sezoni, ki bo v soboto 13.04.2019 ob 19.00 uri v domači dvorani, kjer si želimo z zmago zaključiti letošnjo sezono!

Vabljeni!