V zadnji sekundi ob točko!

23844539_1950860591904517_5174105981558641849_n

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : RD ALPLES ŽELEZNIKI 31:30 (16:13)

Gorišnica, športna dvorana. Gledalcev 50; Sodnika: Fink Boris in Vesel France

RD Moškanjci – Gorišnica: Mendaš, Šandor 9, Bedrač 3, Horvat, Ozmec 3, Arnuš 4, Vesenjak 3, Foršnarič, Geč 6, Ranfl, Letonja, Geč, Zorli 1, Ivančič, Tement, Leben 2. Trener: Lozinšek Jakob.

RD Alples Železniki: Gartnar, Žagar J., Korošec 13, Štremfelj 6, Rant 3, Kržišnik 2, Žagar O. 3, Šmid 1, Stojanovič 1, Šter, Arman, Božnar 1, Kavčič. Trener: Agron Šefketi.

Sedemmetrovke: RD Moškanjci – Gorišnica 3(3), RD Alples Železniki 5(7)

Izključitve: RD Moškanjci – Gorišnica 3, RD Alples Železniki 3

V zadnji sekundi ob točko!

Rokometaši Alplesa so v 20. krogu nesrečno izgubili pri RD Moškanjci – Gorišnica, potem ko so v zadnji sekundi prejeli gol na prazna vrata. S tem so si sicer zaprli vrata za 1.B ligo, vendar pa še zmeraj ostajajo v boju za najvišja mesta v ligi.

Na gostovanje k ekipi, ki je iz naše domače dvorane odnesla točko, je ekipa odšla oslabljena, saj sta zaradi bolezni in službenih obveznosti manjkala Kutin in Resnik, kar je pomenilo, da v ekipi ni bilo pravega levega zunanjega igralca, kar je prisililo trenerja Šefketija k improviziranju na zunanjih položajih. Ne glede na navedeno, pa je ekipa začela odlično, saj so povedli z 0:2, nato pa se je nekoliko ustavilo, tako v napadu, kot tudi v obrambi. Domačini so uspeli izenačiti, nato pa so iz minute v minuto povečevali prednost, tudi za 5 zadetkov (13:8, 14:9 in 15:10). Po minuti odmora našega trenerja je sledilo nekaj boljših minut in znižanje prednosti domačinov, tako da je semafor ob polčasu kazal rezultat 16:13. Kot zanimivost lahko povemo, da je bil identičen rezultat tudi ob polčasu v Sevnici, kjer smo potem na koncu dosegli lepo zmago.

Tudi v drugem polčasu se slika na igrišču ni spremenila, v 44. minuti so domači prišli celo do najvišje prednosti na tekmi + 6 (27:21), po novi minuti odmora, pa se je pričel »juriš« naše ekipe. Vseskozi so zmanjševali prednost domačih, pa čeprav so se morali boriti tako proti razigranim domačinom, kot tudi proti sodnikoma. V 57. minuti je za domače in vodstvo z 30:28 zadel Šandor, potem pa je v naslednjem napadu Rant znižal zaostanek, domačim pa je ostala še skoraj cela minuta za zadnji napad, ki pa ga niso izkoristili. Tako je za našo ekipo ostalo še manj kot 30 sekund za izenačujoči zadetek, ki so ga zaradi izključenega igralca odigrali brez vratarja, priložnost pa je 5 sekund do konca izkoristil Korošec in s svojim 13 golom in postavil končni izid 30:30. Vsaj mislili smo, da je to končni izid, vendar je domačim ostalo še ravno dovolj časa za izvajanje sredine in dosego zadetka na prazna vrata za izid 31:30. Takoj ko bo možno, si bomo seveda zadnji zadetek ogledali v posnetku, saj smo mnenja, da ni bil dosežen regularno. Vsekakor se nad svojim delom sodnika lahko vsaj malce zamislita, saj sta vsaj po našem mnenju, naredila kar nekaj očitnih napak, vseeno pa želimo nasprotniku čestitati za doseženo zmago!

Sezona se počasi bliža koncu, fante čaka poleg gostovanja še zadnja domača tekma in sicer v soboto, 28.04. ob 19.00 uri. Vabljeni torej na zadnjo domačo tekmo, da skupaj zaključimo domačo sezono, seveda v upanju na novo zmago!