Z borbenostjo do nove točke!

IMG_20181013_212526

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK METLIKA 29:29 (12:13)

Železniki, športna dvorana. Gledalcev 100; Sodnika: Teršek Žan in Šilc Janez

RD Alples Železniki: Žagar, Kržišnik, Kavčič 5, Korošec 4, Tomac – Teržan, Štremfelj 10, Resnik 4, Stojanovič, Šmid 1, Arman 1, Božnar 2, Kutin, Tušek 2, Gartnar. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RK Metlika: Radoš, Šikonja 2, Vinski 2, Hutar 7, Krnc 1, Mužar 4, Dokl 5, Kadunc Predović 4, Pečarič 2, Malešič 2, Muc. Trener: Peter Milek, vodja moštva: Mužar Marjan

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 2(5), RK Metlika 4(4)
Izključitve: RD Alples Železniki 6, RD Škerjanc Hrpelje Kozina 4

Z borbenostjo do nove točke!

Okrepljeni z Resnikom, pa zato brez Ranta in Štera in pred lepo polno domačo dvorano, so fantje osvojili novo točko, priložnost pa je bila seveda tudi za obe. Začelo se je po željah gostov, ki so takoj povedli, največ celo za 3 gole (3:6). Domačim nikakor ni uspelo premagati odličnega gostujočega vratarja, sami pa so v obrambi prevečkrat grešili. Slaba igra je pripomogla k temu, da je domači trener že zelo hitro moral vzeti minuto odmora, poskušal je z menjavami, kar je pripomoglo k temu, da se je domača igra bistveno popravila, uspeli so izenačiti (8:8) in kmalu tudi povesti za 2 zadetka (11:9). To pa ni bilo dovolj, da bi tudi na odmor odšli s prednostjo, saj so na koncu polčasa napravili nekaj napak in dovolili gostom, da so odšli na polčas z minimalno prednostjo (12:13).

Ko smo vsi pričakovali, da se bo v drugem polčasu igra še dvignila, pa je bilo ravno obratno. Slaba igra v napadu, nekaj slabših metov in zgrešenih lepih priložnosti, predvsem pa luknjasta obramba, so pripomogli k občutnem vodstvu gostov (16:21, 18:23). Domači trener je bil primoran ponovno vzeti minuto odmora in presekati nalet gostov, kar mu je odlično uspelo. Po minuti odmora so domači fantje zaigrali kot prerojeni in začeli počasi topiti gostujočo prednost. Seveda to ne pomeni, da so igrali perfektno, še zmeraj pa veliko bolje, kot v večini tekme.

Gostje, že skoraj prepričani v zmago, so pričeli z nekoliko počasnejšo igro, kar pa se za njih ni izkazalo za pametno potezo. Domačim fantom je v zaključku tekme uspelo izenačiti (29:29), nespametno so zapravili naslednji napad za vodstvo, tudi gostje so zapravili svoj napad, vendar pa namesto da bi sodnik po avtu žogo dosodil domači ekipi, naredil napako in gostom poklonil novo možnost za zmago, ki pa je prav tako niso izkoristili. Za zadnji domači napad je zmanjkalo časa, pri zadnjem metu Tuška, ki je bil zelo grobo zaustavljen na 10 m pa sodnika zopet nista piskala ničesar. Tako je ostalo pri izenačenem rezultatu (29:29) in delitvijo točk.

Časa do naslednje tekme je zelo malo, saj že v petek igramo novo tekmo, v domačo dvorano prihaja ekipa iz Sevnice, ki je v prvem krogu premagala v gosteh RK Arcont iz Radgone, nato pa v drugem krogu izgubila proti RK Grosuplje. Vsekakor priložnost za novo zmago, vendar le pod pogojem, da se odigra trda obramba in da se zmanjša število izgubljenih žog.

Se vidimo v petek!