Zaslužena zmaga vodilne ekipe lige!

IMG_20171001_114416

RD ALPLES : ŠD MOKERC – IG 25:32 (13:17)

Železniki, športna dvorana. Gledalcev 50; Sodnika: Košir Silvo, Kočevar Peter

RD Alples Železniki: Gartnar, Žagar J., Gortnar, Korošec 4, Štremfelj 7, Rant 4, Kržišnik 2, Žagar O. 3, Stojanovič, Šmid 2, Kutin, Arman, Šter, Božnar, Resnik 2, Kavčič. Trener: Agron Šefketi.

ŠD Mokerc – Ig: Virant 3, Gorišek 2, Žagar Ž., Žagar M. 1, Leš 1, Ambrož, Comino, Tabaković 13, Javoršek, Legen, Glavan, Žagar Ž. 6, Maričič 1, Hostnik 4, Virant T., Cimerman 1. Trener: Volk Luka, vodja moštva Žagar Jože.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 6(8), ŠD Mokerc – Ig 7(8)

Izključitve: RD Alples Železniki 6, ŠD Mokerc – Ig 7

Zaslužena zmaga vodilne ekipe lige!

19. krog lige je prinesel derbi med četrto uvrščenimi domačimi in vodilno ekipo lige, ekipo, ki je v dosedanjem delu prvenstva izgubila le eno tekmo, ŠD Mokerc iz Iga. V gosteh na Igu je bila tekma vseskozi izenačena, zato smo si želeli, da bi tudi domača tekma potekala po podobnem scenariju, seveda z boljšim zaključkom.

Začetek tekme je bil izenačen, s tema da je domači ekipi uspelo dvakrat povesti z zadetkom razlike, vendar so gostje zmeraj uspeli izenačiti in dvakrat tudi povesti z dvema zadetkoma razlike (4:6 in 7:9), nikakor pa si niso uspeli priigrati višje prednosti. Predvsem obramba v domači ekipi tokrat ni delovala tako, kot zna. Tudi v nadaljevanju smo gledali izenačeno tekmo (10:10) proti koncu polčasa pa je domačim nekoliko padla zbranost, zmanjkalo je moči, kar so gostje uspeli izkoristiti in povesti z najvišjo razliko (13:17) z natančnim strelom v zadnji sekundi polčasa.

V drugem polčasu smo lahko videli borbenost domačih igralcev, vendar pa so gostje vseeno uspeli dokazati, zakaj so v tej ligi na prvem mestu. Sama borbenost tokrat ni bila dovolj, razlika se je vseskozi gibali okoli 5 zadetkov, saj se domačim nikakor ni uspelo približati.

Na koncu so svojo priložnost dobili tudi igralci iz klopi, končni rezultat pa je bil pravi pokazatelj trenutne pripravljenosti obeh ekip (25:32). Naslednji vikend je zopet prost, potem pa sledi zahtevno gostovanje pri ekipi iz Gorišnice.