Zmaga tudi na četrtem zaporednem gostovanju, lahko uspe tudi na domačem terenu?

Resized_20190302_202459

RK SEVNICA : RD ALPLES ŽELEZNIKI 24:30 (14:17)

Sevnica, športna dvorana; Sodnika: Halzer Nejc in Jazbec Jure

RK Sevnica: Vrtovšek, Kolman 7, Jahn, Kadilnik V., Kuhar A. 6, Kovač 4, Daks, Kuhar D., Kadilnik T. 1, Kroflič, Mastnak 3, Janev 3. Trener: Pinterič Aleš, vodja moštva: Godec Iztok.

RD Alples Železniki: Gartnar, Kavčič, Rant 7, Štremfelj 4, Korošec 8, Stojanovič 3, Tomac – Teržan, Šmid 3, Kržišnik, Arman, Božnar, Šter 1, Tušek 4. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

Sedemmetrovke: RK Sevnica 2(4), RD Alples Železniki 3(4)

Izključitve: RK Sevnica 4, RD Alples Železniki 4

Zmaga tudi na četrtem zaporednem gostovanju, lahko uspe tudi na domačem terenu?

V soboto, 02.03.2019, je bilo v sklopu 12. kroga 2. državne lige na vrsti že četrto zaporedno gostovanje naših fantov, tokrat v Sevnici. Glede na domačo tekmo, kjer smo zmagali v samem zaključku tekme le za en gol, smo pričakovali zelo težko tekmo, kljub temu, da so Sevničani letos dosegli šele 5 točk in so na lestvici na 8. mestu.

Tekmo so bolje odprli naši fantje, ki so takoj povedli z 0:2, z zadetkoma Štremflja in Ranta, v 5. minuti pa povedli tudi že s +3. Vendar se tudi domačini niso predali, ter v nadaljevanju zaigrali nekoliko bolje, tako da našim ni uspelo ustvariti večje razlike. Še več, v 21. minuti jim je uspelo celo izenačiti na 11:11, vendar se je kasneje izkazalo, da je bilo to njihovo prvo in tudi zadnje izenačenje na tekmi. Nato so naši fantje nekoliko stopili na plin in si do polčasa uspeli ponovno zagotoviti tri gole prednosti in rezultat polčasa je bil 14:17.

V uvodnih minutah drugega polčasa so domači še uspeli parirati boljši igri gostov, nato pa je našim steklo tako v napadu, kot tudi obrambi, zato se je vodstvo višalo iz minute v minuto. Niti minuta odmora domačih ni pomagala, da bi se uspeli približati in tako so naši v 57. minuti prišli do najvišjega vodstva na tekmi s +9. V končnici so nato dovolili gostom, da so z delnim rezultatom 0:3 le nekoliko omilili poraz, končni rezultat pa je bil 24:30.

S to zmago in novima dvema točkama smo na lestvici sedaj napredovali na 4. mesto, z točko prednosti pred RK Moškanjci – Gorišnica in petimi točkami zaostanka za tretjimi RK Grosuplje.

V soboto, 09.03.2019 pa nas končno čaka domača tekma in to proti vodilni ekipi lige in prvemu favoritu za napredovanje, MRK Ljubljana. V gosteh je naša ekipa doživela enega večjih porazov z rezultatom 42:25, kar pa prav gotovo ni bil pokazatelj pravega razmerja moči med ekipama, upamo pa, da bodo naši fantje doma pokazali veliko boljšo igro in z zmago nad Ljubljančani le tem otežili delo pri napredovanju.