Zmagovit začetek sezone!

IMG_20181010_195459

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE 23:18 (11:7)

Železniki, športna dvorana. Gledalcev 40; Sodnika: Krt Rok in Jeraj Jožef

RD Alples Železniki: Žagar, Kržišnik, Kavčič 3, Korošec 8, Rant, Tomac – Teržan, Štremfelj 7, Šter, Stojanovič 2, Šmid 1, Arman, Božnar, Kutin, Tušek 2, Gartnar. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RD Škerjanc Hrpelje Kozina: Rupnik, Poles 3, Sanabor, Miklavec 1, Korošec 2, Kljun, Hrvatin 5, Mičovič 4, Stančič, Bekrič, Mihalič-Tomažič, Šapla, Stanonik. Trener: Uroš Čuk, vodja moštva: Damjan Miklavec

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 5(6), RD Škerjanc Hrpelje Kozina 3(5)

Izključitve: RD Alples Železniki 3, RD Škerjanc Hrpelje Kozina 1

Zmagovit začetek sezone!

Namesto v soboto, je bila tekma tokrat na željo gostov odigrana na sredo, kar je tudi nekoliko botrovalo slabšemu obisku domače tekme. Vendar ne glede na to, je bila želja ekipe, da sezono, tako kot so jo zaključili, tudi začnejo, z zmago. Igra sicer ni bila na najvišjem nivoju, vendar zmaga je ostala doma. Domača ekipa je povedla in vodstva do konca tekme ni niti enkrat izpustila iz rok. Prvi polčas je minil v znamenju velikega števila izgubljenih žog na domači strani in dobre obrambe, saj so gostje v prvem polčasu dosegli le 7 golov, od tega enega iz sedmih metrov. Rezultat prvega polčasa je bil tako 11:7, domači pa bi lahko imeli veliko višjo prednost, ampak so kot že rečeno izgubili preveč žog, prav tako pa so zgrešili nekaj čistih strelov.

Drugi polčas so veliko bolje začeli, povečevali svojo prednost, ki je znašala tudi +8 (18.10). V tem delu je bila igra, tako v napadu, kot tudi v obrambi, veliko boljša kot v prvem polčasu, vendar so se kot kaže igralci prehitro zadovoljili z visoko prednostjo in namesto, da bi prednost še povečevali, gostom dovolili, da so se približali na 5 golov zaostanka, so pa v zadnjem delu tekme dobili priložnost za igro vsi igralci, kar je tudi nekoliko botrovalo znižanju zaostanka.

Prva zmaga je tako tu, že v soboto pa fante čaka veliko težja preizkušnja, saj v goste prihaja ekipa RK Metlika, ki je v 1. krogu le za las ostala brez zmage na gostovanju pri RK Grosuplje, še lani 1.B ligašu.

Zato vabljeni v soboto, 13.10, izjemoma ob 20.00 uri, da podprte naše fante v boju za nove točke.