Zmaga za zaključek

IMG_20210612_203544

RK ČRNOMELJ : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 23:27 (14:11)

Črnomelj, športna dvorana, sodnika: Šebek Luka in Colner Dejan, delegat: Sintič Boris

Zmaga za zaključek

RK Črnomelj: Pezdirc 1, Medic 4, Schweiger 1, Kostelec 2, Jakofčič, Lozar 1, Peteh, Horvat 5, Dokl 5, Malešič 2, Stariha, Slemenšek, Radojčič, Šterk 2, Radoš, Dragovan. Trener: Šutej Zoran, pomočnik trenerja: Tomec Marko, vodja moštva: Jakovac Igor.

RD Alples Železniki: Gartnar, Plestenjak, Pokorn N. 2, Kavčič 6, Kalan 2, Berce 2, Bernik, Hajduk, Štremfelj 3, Strehar 6, Božnar, Arman, Pokorn M. 1, Maček 4, Tušek 1. Trener: Agron Šefketi, pomočnik trenerja: Stare Kim, vodja moštva: Igor Dražetič

Sedemmetrovke: RK Črnomelj 3 (2) RD Alples Železniki 5(5);
Izključitve: RK Črnomelj 3, RD Alples Železniki 7;

V soboto, 12.06.2021 je bila na vrsti še zadnja tekma v letošnji coronski sezoni. Članska ekipa se je odpravila na gostovanje v Črnomelj, z željo, da se iz dolgega gostovanja vrnejo z zmago in tako na najlepši možen način zaključijo z letošnjo sezono. Že nekaj časa se je vedelo, da iz lige ne bo izpadla nobena ekipa, vendar kljub temu dejstvu, nikakor ni šlo za prijateljsko tekmo, na kar kaže tudi kar lepo število izključitev, predvsem na naši strani.

Tekmo so veliko bolje začeli motivirani domačini, ki so povedli s 3:0, v domačih vratih pa se je že takoj izkazal njihov vratar. Gostje so rabili kar 10. minut, da so vzpostavili ravnotežje in prvič izenačili, v naslednjem napadu pa tudi prvič povedli (4:5). Do 15. minute smo nato lahko spremljali izenačeno tekmo (6:6), nato pa je sledilo 6 črnih minut in domači so povedli z 10:6, gostujoči trener pa je bil primoran nalet domačih ustaviti z minuto odmora. Nasveti trenerja so pomagali le deloma, še naprej so se vrstili zgrešeni streli in pa lepe obrambe domačega vratarja. V 26. minuti so domači povedli že za 5 zadetkov (13:8), gostje pa so nato do zaključka polčasa le nekoliko strnili svoje vrste in se do konca polčasa uspeli približati domačim (14:11).

V začetku drugega polčasa so gostje zaigrali veliko bolj borbeno v obrambi, na kar kažejo tudi kar 4 izključitve v 10 minutah, razigral se je tudi vratar in v 42. minuti je bil izid ponovno izenačen (16:16), kar pomeni, da so domači v 10 minutah uspeli doseči zgolj dva zadetka, kljub temu, da so imeli kar 8 minut igralca več v polju. Do 47. minute smo nato lahko spremljali izenačeno tekmo, gol za gol, nato pa so gostje stopili na plin in uspeli povesti kar s +6 (20:26) v 55. minuti, kar je pomenilo, da je tekma bolj kot ne odločena. Do konca tekme se je domačim uspelo nekoliko približati, vendar kaj več kot omilitev poraza jim ni uspelo (23:27).

Sezona je končana, fantje so na vsaki tekmi pokazali, da zmorejo, preveč je bilo sicer nihanj v igri – napak in zgrešenih strelov, v kolikor popravijo igro v napadu, potem se za uspeh v prihodnji sezoni ni potrebno bati. S kašno ekipo, to je pa drugo vprašanje. Upajmo, da se ekipa za naslednjo sezono kar se da hitro sestavi in s treningi pričnejo v popolni postavi. Najprej pa nekaj zasluženega počitka od treningov in tekem.