Status društva v javnem interesu

PROŠNJA ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE

Spoštovani člani, ljubitelji in podporniki Rokometnega društva Alples Železniki!

Rokometno društvo Alples se na vseh področjih trudi pridobiti finančna sredstva za nemoteno delovanje. V ta namen smo na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport podali prošnjo za pridobitev statusa društva, ki deluje v javnem interesu. 26.02.2014 smo s strani ministrstva prejeli odločbo o podelitvi statusa društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa. Iz tega statusa izhajajo določene obveznosti, ki jih imamo tako do ministrstva, predvsem pa do nas samih, da se potrudimo za še bolšje delovanje društva, hkrati pa tudi določene pravice.

Domačemu rokometnemu društvu lahko pomagate tako, da namesto, da 0,5% dohodnine namenite državnem proračunu, le tega namenite Rokometnemu društvu Alples. Pomembno pri namenitvi je, da tu ne gre za dodaten izdatek, temveč za znesek, ki ga sicer porabi država.

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini lahko namreč davčni zavezanec zahteva, da se do 0,5% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov.

V primeru, da zahteve še niste oddali oz. je ne mislite oddati, bo vaš del dohodnine ostal v državnem proračunu. V primeru, da ste podoben obrazec že oddali ga lahko sedaj oddate ponovno in tako spremenite svojo odločitev.

Vse, kar morate storiti je, da natisnete in izpolnite   obrazecter ga posredujete društvu na naslov: Rokometno društvo Alples Železniki, Češnjica 54, 4228 Železniki ali davčnega urada: Davčni urad Kranj, Pisarna Škofja Loka, Kapucinski trg 7, 4220 Škofja Loka ali skeniranega pošljete na klubski e-naslov: rdalples@alples.si. Klub bo zahtevek posredoval davčnemu uradu.

Zahtevo za namenitev dela dohodnine lahko izpolnite tudi preko sistema e-davki ali pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem uradu.

ODDAJA ZAHTEVKA VAM VZAME NEKAJ MINUT ČASA, ROKOMETNEMU KLUBU PA TAKO POMAGATE VEČ LET!

ZAHVALJUJEMO SE VAM ZA VAŠO DONACIJO, NAŠI ČLANI PA VAS BODO RAZVESELJEVALI S SVOJIMI USPEHI.