TURNIR BEOGRAD 2017 – 1. dan

20171228_205659

TURNIR BEOGRAD 2017 – 1. dan

Dolgo smo čakali ta dan in končno smo ga dočakali. 26.12. ob 19.15 uri smo se zbrali na parkirišču pred občino in se odpravili novim dogodivščinam naproti. Po dolgem času smo se zopet odpravili na turnir v tujino, tokrat prvič v Beograd. Pred igralci letnikov 2003, 2004 in 2005, njihovimi starši in trenerji je bila dolga pot, ki pa je seveda nismo smeli prespati. Na slovenski meji so nas temeljito preverili, na Hrvaškem smo pobrali še zadnje potnike in kot bi mignil smo bili že skoraj v Beogradu. Mesto je še spalo, mi pa smo polni adrenalina komaj čakali da prispemo v hotel, kamor smo prispeli že pred 6. uro zjutraj. Že takoj v hotelu nas je čakalo manjše presenečenje, saj so nam rezervirali premalo sob, wi-fi ni deloval, ampak smo vse to hitro rešili. Igralci in starši so se odpravili na počitek, trenerji pa na sestanek, kjer so dorekli vse podrobnosti glede prvega dneva.

rokometni turnir Beograd 2017 (3)

Na sporedu je bila ob 13.30 uri že prva tekma. Do dvorane smo se odpravili kar peš, saj smo bili še vsi nekoliko zaspani od dolge vožnje, ampak so se igralci na igrišču kaj hitro zbudili. Za glavo ali dve večji nasprotniki so se kar malce nasmihali in si v mislih že predstavljali prvo zmago, ampak to je bil račun brez krčmarja. Igralci mlajših dečkov so ob navijanju starejših kolegov in staršev hitro pokazali, da se ekipe RK Arilje ne bojijo in iz minute v minuto večali prednost, na koncu pa zmagali z rezultatom 20:11, veselje po prvi mednarodni zmagi pa temu primerno.

rokometni turnir Beograd 2017 (7)

Sledil je odhod nazaj v hotel, kosilo, počitek, nato pa je bila na vrsti tudi tekma starejših dečkov. V dvorano smo se tokrat odpravili z avtobusom, saj je bila le ta skoraj na drugem koncu Beograda. Ker nam jo je med potjo zagodel avtobus, so morali igralci skoraj brez ogrevanja stopiti na igrišče in se zoperstaviti ekipi iz RK Mladenovac. Naši igralci fizično močnejšim tekmecem niso bili kos, pokazali so sicer pogumno igro, kar pa ni bilo dovolj.

rokometni turnir Beograd 2017 (23)

Po tekmi smo se z avtobusom Rokometnega društva Ribnica, za kar se jim lepo zahvaljujemo, odpravili v hotel, kjer je sledila večerja, po večerji pa počitek, saj je bila prejšnja noč za marsikoga veliko prekratka. Naš šofer Ivan je medtem popravil avtobus, trenerji so opravili še analizo dneva in plane za naslednji dan, več o tem pa sledi,…