Želimo si dobrega dela z mladimi igralci!

38828287_314553869335437_8365838961024696320_n

Želimo si dobrega dela z mladimi igralci!

RD Alples je klub z enim najnižjih proračun v naši ligi, ima pa zato ljudi, ki delajo s srcem in ravno zato se lahko kosamo tudi z drugimi klubi v Sloveniji. Po izvolitvi novega predsednika smo začeli pisati neko novo zgodbo, s poudarkom na mladih igralcih, za katere si želimo, da bi kmalu postali hrbtenica članskega moštva. Imeli smo željo, da gre klub naprej, seveda pa so bili dobri temelji postavljeni že od začetka. Sicer je bil takrat poudarek na članski ekipi, sedaj pa je največji poudarek na tistih najmlajših, seveda pa ne smemo zanemariti članskega moštva, ki je ogledalo celotnega društva!

Pri mlajših selekcijah nam je uspelo pridobiti vrhunske trenerje, ki dihajo z našim društvom, trudimo se, da imajo za svoje delo kar se da dobre pogoje, da lahko skrbijo za lepo prihodnost društva.

Rokomet za vsakega otroka, mora biti moto našega društva! Kvalitetni treningi in pravilen pristop, to so najbolj pomembni elementi za napredek naših igralcev. V letošnjem letu smo se uspeli dogovoriti z novo trenerko, Moniko Frol. Monika je svojo kariero kot igralka začela pri RK Olimpija, igrala pa je še za Kočevje, Zagorje in Škofjo Loko, sedaj pa bo kot »domačinka« v Selcih skrbela za najmlajše v tej šoli. Želja je, da tudi v Selcih poskušamo kar najbolje delati z najmlajšimi igralci in na ta način povečati bazo bodočih članskih igralcev.

DSC_5368

V Železnikih pa sedaj že kar nekaj sezon najmlajše igralce vodi Klemen Kušar, ki je rokometno pot začel v našem društvu, sedaj pa svoje znanje prenaša na naše najmlajše nadobudneže.

Kušar

Za mini rokometaše (3. in 4. razred) bo še zmerja skrbela Manca Završnik, nekdanja igralka Škofje Loke, Tržiča in Nakla. Otroci so z njenim delom zelo zadovoljni, prav tako pa na turnirjih dosegajo lepe rezultate.

DSC_1236

Mlajše dečke bo še naprej vodil Rok Završnik, nekdanji igralec Škofje Loke, Kranja, Radovljice, seveda pa tudi našega društva. Mlajši dečki so v lanski sezoni napravili velik kvalitetni preskok in uspeli doseči kar nekaj lepih zmag, tudi proti Škofji Loki, proti katerim so zmage še posebej sladke.

DSC_5452

Starejše dečke oz. kadete bo vodil naš stari »znanec« Matej Kejžar, ki pa ga posebej ni potrebno predstavljati. Pred leti je navduševal v našem golu, še pred tem pa nas spravljal v zadrego, ko mu gola nismo uspeli dati. Sedaj že kar nekaj let svoje znanje uspešno prenaša na naše igralce.

DSC_5435

Pri mlajših in starejših dečkih smo v letošnji sezoni priključili tudi dva pomočnika. To sta Tomaž Gartnar in Matej Tušek, ki bosta priskočila na pomoč pri delu s tema dvema selekcijama, Tomaž predvsem pri vratarjih, Matej pa pri igralcih.

Želimo si čim večjega vpisa v naše društvo, za vsakega se bo našel prostor. Pri nas uspeh ni v prvem planu, pač pa dobro delo, prijateljstvo med igralci, pošteni odnosi, vse to skupaj pa prinese tudi uspehe. Zanimivi treningi, tekme, turnirji v Sloveniji in tujini. Kaj še čakaš? Pridruži se nam!

Pri članskem moštvu ostaja enaka dirigentska palica kot v pretekli sezoni. Trener bo Agron Šefketi, vodja moštva pa Igor Dražetič. Ekipa še ni popolnoma sestavljena, ostali so vsi lanskoletni igralci, poslovil se je edino Luka Rant, ki je zaključil kariero in pa Jan Tomac Tržan, ki se je vrnil v matično Škofjo Loko, zamenjal pa ga bo povratnik, nekdanji kapetan ekipe Edi Rant. Kaj več o članskem moštvu pa naslednjič.

DSC_5348x