Alples do zmage v gorenjskem derbiju, v domači dvorani letos 5/5

IMG_20191207_202659

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK CERKLJE – RADOVLJICA 26:17 (1O:11)

Železniki, športna dvorana, gledalcev 120; Sodnika: Lesar Franc in Kočevar Peter

RD Alples Železniki: Gartnar, Plestenjak 2, Kavčič 3, Bergant 3, Bernik, Stojanovič 1, Štremfelj 5, Božnar, Rant, Šmid 2, Kržišnik 1, Arman 1, Maček 3, Tušek 5, Resnik. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RK Cerklje – Radovljica: Miščevič, Ferjan 3, Soklič 1, Fajon M. 1, Butalič, Grašič 1, Fajon L. 3, Križaj 1, Kovač, Golmajer – Zima, Mekuč, Matičič, Valjavec 1, Mirčevski 5, Muršec 1. Trener: Debelak Goran, vodja moštva: Magister Vinko.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 4(5), RK Cerklje – Radovljica 3(4)
Izključitve: RD Alples Železniki 4, RK Cerklje – Radovljica 5

Alples do zmage v gorenjskem derbiju, v domači dvorani letos 5/5

V soboto, 07.12.2019, je bila v sklopu 7. kroga 2. državne lige na vrsti peta domača tekma v jesenskem delu sezone, ter prvi gorenjski derbi, saj je v goste prišla združena ekipa RK Cerklje – Radovljica. V lanski sezoni so bili dvakrat uspešnejši gostje, ki pa tokratne sezone niso začeli po svojih pričakovanjih, vendar je velikokrat ranjeni lev najbolj nevaren. Tokrat so domači zaigrali v popolni postavi, manjkal je le že dalj časa poškodovani Kutin, ki naj bi se v pogon vrnil v spomladanskem delu sezone in še zaostril konkurenco predvsem v obrambi.

Na začetku smo lahko pričakovano spremljali izenačeno tekmo do rezultata 3:3, nato pa so naši prestavili v višjo prestavo in hitro povedli za tri zadetke. Kot je to v letošnji sezoni malce v navadi, jih je lepa prednost malce uspavala, saj so gostom dovolili, da so izid hitro izenačili. Nato smo vse do konca prvega polčasa lahko spremljali izenačeno tekmo, čisto ob zaključku pa so gostje uspeli celo povesti, tako da so na odmor odšli z golom prednosti (11:10), kar pa se je na koncu izkazalo, da je bilo to njihovo prvo in zadnje vodstvo na tekmi.

IMG_20191207_193732

V drugem polčasu pa smo lahko spremljali povsem drugačno igro z domače strani. Zavzeto v obrambi, veliko bolje v napadu, ter tudi s pomočjo vratarja dopustili gostom prvi gol šele v 39. minuti (15:12), drugega pa v 47. minuti iz 7 m (22:13), vsega skupaj pa so v drugem polčasu prejeli le šest zadetkov. Gostom v drugem polčasu resnično ni šlo nič od rok, izgubljali so žoge, streli pa so končali v rokah našega vratarja, prečki, ali pa so zgrešili cilj. V kolikor bi domači fantje celoten drugi polčas igrali enako zavzeto, bi bila razlika lahko še višja, ampak jim ni ničesar za očitati, pač pa pohvaliti pristop v drugem polčasu, naj se tak polčas raztegne čez celotno tekmo!

IMG_20191207_190810

Igra v napadu še zmeraj nekoliko šepa, predvsem je problem pri nezbranosti v zaključkih strelov, saj smo tudi tokrat zgrešili kar nekaj 100% priložnosti, na gostovanjih nas je to stalo zmag, na domačih tleh še ne!

IMG_20191207_190939

V soboto sledi še gostovanje pri neugodni ekipi RK Ajdovščina, v kolikor bo igra vsaj približno na nivoju drugega polčasa sobotne tekme, nas za nove točke in prvo zmago na gostovanju ni strah.

Že sedaj pa prav lepo vabljeni še na zadnjo tekmo v letošnjem letu, pokalno tekmo proti 1. B ligašu iz Grosuplja, ki bo v sredo, 18.12. ob 18.00 uri.