Borba do konca, izkušnje prevagale!

120767274_10219657607762973_960915096210418960_o

RK DOL TKI HRASTNIK : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 31:28 (12:11)

Dol, športna dvorana, sodnika: Humek Jože in Škvarč Rok, delegat: Murko Uroš

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 10, Klepej 6, Ajdari 1, Moljk 2, Zobarič 1, Krajnc 1, Hribšek 2, Veršovnik 4, Drobež 1, Blagotinšek, Simončič 3, Hohnjec, Rebevšek. Trener: Štrebucl Jure, pomočnik trenerja: Pesko Gregor, vodja moštva: Špacapan Borut.

RD Alples Železniki: Gartnar, Pokorn N. 1, Kutin, Kavčič 2, Kalan 4, Berce 2, Bernik, Štremfelj 6, Strehar 8, Rant, Šmid, Mirčevski 1, Arman, Pokorn M. 2, Maček 2, Tušek. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

Sedemmetrovke: RK Dol TKI Hrastnik 4(5), RD Alples Železniki 6(8)

Izključitve: RK Dol TKI Hrastnik 8, RD Alples Železniki 6

Borba do konca, izkušnje prevagale!

V soboto, 03.10.2020, je bilo v sklopu 2. kroga 1. B DRL, na vrsti še drugo zaporedno gostovanje, in sicer pri ekipi, katera cilja na najvišja mesta v ligi. Čeprav so v prvi tekmi visoko izgubili proti RK Sviš, pa le ta tekma ni bila realen pokazatelj njihove moči, saj smo mnenja, da se bo ekipa borila za najvišja mesta v ligi. Na žalost je tudi na tem gostovanju manjkal steber obrambe Plestenjak, z njim v kadru, bi bilo gotovo veliko lažje, tako v napadu, kot tudi v obrambi.

Domačini so že na začetku pokazali, da jih na tej tekmi kaj drugega kot zmaga ne zanima. Začeli so ostro v obrambi in si že do 6. minute prislužili 3 rumene kartone in izključitev, kar pa se je poznalo tudi v rezultatu, saj so povedli s 4:2. Naši fantje so imeli nekaj težav s prilagajanjem na tako igro in v 14 minuti tako zaostajali s 7:3. Nato pa je na sceno stopil Strehar, ki je s tremi zaporednimi goli pripomogel, da je bil že v 20. minuti izid izenačen 7:7. Nato pa smo do konca prvega polčasa spremljali igro gol za gol, kljub vsemu pa je ob polčasu malenkost bolje kazalo domačim, ki so polčas dobili z 12:11. Bolj kot rezultat pa je bil za naše fante odločilen zadnji met iz 9 m po izteku časa, ko je Tušek nenamerno zadel domačega igralca v glavo in si prislužil rdeči karton in pot na tribune.

Tudi začetek drugega polčasa ni spremenil poteka tekme, saj smo spremljali izenačeno tekmo, je pa našim fantom s strelom iz 7m uspelo v 36. minuti prvič na tekmi povesti s 13:14. Prvo vodstvo na tekmi je našim fantom dalo krila in so v tem delu igre pokazali, da znajo igrati rokomet in da so zasluženo v 1. B DRL. Z dobro igro so v 45. minuti prišli že do vodstva s tremi zadetki (18:21). Kot da bi vodstvo naše uspavalo, gostom pa dalo dodatnih moči, so v pičlih 3 minutah uspeli izid poravnati. Do 50. minute smo nato lahko gledali izenačeno tekmo, nato pa so domači s svojimi izkušnjami, na krilih Klepeja in Brileja zmagovito pripeljali tekmo do konca in zmagali z rezultatom 31:28.

Škoda za spet preveč neizsiljenih napak in zgrešenih strelov, kar se proti ekipi, kot je RK Dol seveda pozna. Vsekakor pa čestitke za borbo in dobro tekmo, s tako igro, bodo tudi točke kmalu prišle.

Sedaj nas čaka teden dni napornih treningov, potem pa prva domača tekma, prihaja ekipa RK Brežice. Priložnost za prvo zmago?