BORBA DO ZADNJIH MINUT – TOČKA JE TU

IMG_20221007_200619

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD HERZ ŠMARTNO – 27:27 (13:15)

Železniki, športna dvorana, 70 gledalcev, sodnika: Žiga Vidali in Leon Marinkovič, delegat: Matjaž Kočevar

BORBA DO ZADNJIH MINUT – TOČKA JE TU

RD Alples Železniki: Plestenjak, Pokorn N. 2, Kavčič 2, Štravs, Štremfelj 11, Božnar, Arman, Maček 4, Rakovec, Tušek 3, Stojanovič 4, Frelih, Grbec, Gartnar, Berčič 1. Trener: Marko Berce, vodja moštva: Miran Bernik.
RD Herz Šmartno: Sadar, Žižek, Ribarič 5, Škrabanja 4, Stanič, Markošek 3, Gradišek, Rozina 11, Ostrež, Muratovič, Zupan, Jerina U., Jerina T., Močnik, Kukovica, Kalajdjieski 4. Trener: Šmejc Aleš, pomočnik trenerja: Keše Jaka, vodja moštva: Repovš Jože.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 3(3); RD Herz Šmartno 5(3)
Izključitve: RD Alples Železniki 7, RD Herz Šmartno 5

Včerajšnjo tekmo lahko na hitro opišemo kot Štremfelj zadeval, na koncu se je ustavil pri 11 zadetkih in Berčič branil, ter tudi zadeval. Po zapisniku je sicer zbral 8 obramb, ampak jih je bilo kar nekaj več, tudi odločilno sekundo pred koncem, uspelo pa mu je tudi doseči zadetek! Ampak točko je seveda dobila celotna ekipa, ki se je borila prav do zadnje sekunde tekme in bila za borbo tudi nagrajena.

IMG_20221007_195354

4. krog je torej prinesel gostovanje lanskoletnih prvoligašev RD Herz Šmartno, ki pa mu tako kot naši ekipi, v začetku sezone ne steče in so prišli v Železnike z eno točko za remi v Hrpeljah, kar je prav gotovo manj od pričakovanj. Trener domače ekipe je tokrat lahko računal na nekoliko večje število igralcev, še zmeraj pa se pozna, da ekipa ni popolna.

Gostje so vsekakor v Železnike prišli po zmago in tako tudi odprli tekmo. Povedli so sicer domači, nato pa je gostom uspel delni izid 0:4 in vodstvo z 1:4, domači trener pa je bil že v 7. minuti primoran zahtevati minuto odmora. Le ta je domačim pomagala, sledilo je izenačenje na 5:5. Nato se je našim fantom ponovno ustavilo, gostom je uspelo povesti najprej z 3 zadetki razlike, nato pa je od 18. minute dalje igrala le še gostujoča ekipa, povedli so z 8:13, domača ekipa pa je bila popolnoma izgubljena. Na srečo so se še pravočasno zbrali, le malo je manjkalo, da jim ni uspelo izida izenačiti, na polčas pa so gostje odšli z vodstvom 13:15. Za domače se je torej polčas končal kolikor toliko spodbudno, gostje bi lahko vodili tudi z veliko višjo razliko.

IMG_20221007_194523

Drugi polčas se je pričel že z drugo izključitvijo za Štremflja, kar je pomenilo veliko težavo za domačo ekipo, saj je Štremfelj pomemben igralec tako v obrambi, kot tudi v napadu. Gostje številčne prednosti niso uspeli izkoristiti, rezultat se ni spremenil. V 33. je sledil manjši šok za domače, izključena sta bila tako Kavčič, kot tudi Stojanovič, gostje pa so hitro uspeli doseči gol. Na srečo je v pravem trenutku zadel Tušek, gosti številčne prednosti na srečo niso uspeli izkoristiti za večje povečanje vodstva. Gostje so večino časa uspeli držati prednost zadetka ali dveh, domačim pa nikakor ni uspelo izenačiti. Do 46. minute, ko je domači vratar Berčič s strelom iz gola na gol poskrbel za prvo izenačenje po izidu 1:1. Gostje so hitro reagirali z minuto odmora, ki pa ni veliko pomagala, saj je domačim uspelo povesti (22:21) in dvorana je bila na nogah. Do konca tekme smo lahko spremljali izenačeno tekmo, ekipi pa sta se menjavali v vodstvu. V 58. minuti je nato najprej Štremfelj zgrešil enega izmed redkih strelov, ki bi pomeni izenačenje, v 59. minuti pa je Berčič ubranil strel iz 7 m, s katerim bi gostje povedli z 2 zadetkoma prednosti in tekma bi bila odločena. Na nasprotni strani je nato Pokorn zadel za izenačenje, gostom pa je ostala skoraj minuta za zadnji napad. Spomini na tekmo proti RK Velika Nedelja, kjer je bila situacija popolnoma identična, so privreli na dan. Ali bo domača ekipa zopet dobila zadetek v zadnji sekundi tekme in zopet izgubila? Pol minute pred koncem je trener gostov zahteval minuto odmora, kjer je podal napotke za zadnji napad. Domača ekipa je garala v obrambi, par sekund do konca pa se je pokazala velika priložnost za zadetek gostov, na srečo pa je bil na mestu Berčič in zaslužena točka je na srečo ostala doma.

IMG_20221007_182613

Sedaj sledi prost vikend, čas za regeneracijo in pripravo na novo domačo tekmo. V goste prihaja ekipa iz Hrastnika, ekipa, ki se je pred letošnjo sezono močno okrepila in napada vrh 1. B DRL.