BREZDOMNA IN OSLABLJENA EKIPA NI BILA KOS DOMAČINOM

IMG_20210911_185311

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 31:24 (13:13)
Radovljica, športna dvorana, sodnika: Krt Rok in Knez Vili, delegat: Stropnik Feliks

BREZDOMNA IN OSLABLJENA EKIPA NI BILA KOS DOMAČINOM

RK Radovljica: Tomac Teržan, Kovač, Valjavec, Polančec 2, Poljšak 3, Debelak 8, Ferjan 1, Maček 3, Fajon 3, Grašič 5, Škrjanc, Mekuč, Debelak Ž. 6. Trener: Debelak Goran, vodja moštva: Završnik Boštjan.
RD Alples Železniki: Gartnar, Plestenjak 2, Pokorn N. 2, Kavčič 4, Štremfelj 4, Arman 4, Pokorn M. 1, Maček 5. Trener: Agron Šefketi, pomočnik trenerja: Stare Kim, vodja moštva: Igor Dražetič

Sedemmetrovke: RK Radovljica 1 (3) RD Alples Železniki 5(5);
Izključitve: RK Radovljica 9, RD Alples Železniki 9;

Domači rokometaši so ob začetku priprav izvedeli, da se bo v njihovem »domovanju« menjal parket, ki je sicer prepotreben obnove, kar pa je pomenilo, da so ostali brez dvorane za trening. Trenirali so zunaj, vendar se zunaj trenira lahko le v omejenem obsegu, na srečo so nekaj terminov v dvorani dobili v sosednji občini Gorenja vas – Poljane, vendar vsekakor to ni dovolj za potrebno pripravo na novo sezono.

Pred sezono nas je zapustil lanskoletni najboljši strelec Feliks Strehar, ki se je opravil novim izkušnjam naproti in je okrepil ekipo RD Rudar Trbovlje. Ne glede na vse težave, se je članska ekipa pridno in zavzeto pripravljala na prvo tekmo v novi sezoni 1. B DRL, ki je bila v soboto, 11.09.2021.

Da pa to niso bile vse težave, so trenerju pred tekmo sive lase povzročale še poškodbe in druge nepredvidene okoliščine. V kadru za tekmo tako niso bili drugi najboljši strelec lanske ekipe Berce, desni zunanji Mirčevski, levi zunanji Tušek, oba desna krila Kalan in Šmid, obrambni igralec Božnar,…

IMG_20210911_185258

V kadru za tekmo je bilo tako le 10 igralcev, dva vratarja in dve menjavi. Ne glede na vse, so naši fantje v tekmo vstopili pogumno in pametno igrali na počasne napade. V napadu niso izgubljali žog, obramba pa je delovala dovolj dobro, da domači niso morali razviti svoje igre. Rezultat te igre je bilo vodstvo v 13. minuti 3:6. Domači so se skozi prvi polčas nekolikokrat približali, vendar so jim gostje vseskozi ušli, v 25. minuti so tako naši fantje vodili še s 9:11, nato pa so se po 3 črnih minutah znašli v 28. minuti prvič v zaostanku 12:11, vendar so do konca uspeli še dvakrat zatresti domačo mrežo in po prvem polčasu je kazalo na razburljivo tekmo (13:13). Omeniti velja, da se je na tej tekmi v kader vrnil Flander, ki je pred časom že obesil superge na klin, v lanski sezoni je sicer že pridno treniral, na tej tekmi pa že prvič tresel nasprotnikovo mrežo. Strel 3/4 za prvo tekmo po daljši odsotnosti ni slab!

Prvi polčas je našim, ki so lahko menjali le dva igralca, pobral kar nekaj moči, na žalostpa so zato drugi polčas odprli veliko slabše kot prvega in se hitro znašli v zaostanku, ki pa ga nikakor niso morali zmanjšati. Uspelo jim je priti na 3 gole zaostanka, imeli priložnost za zmanjšanje le tega, vendar jim nikoli ni uspelo. Še v 56. minuti je bil rezultat 25:22, nato pa so naši fantje spoznali, da je zmaga splavala po vodi in so popolnoma popustili, ter dovolili domačim, da so slavili zanesljivo zmago (31:24).

IMG_20210911_183544

Rezultat prav gotovo ni odraz dejanskega stanja, fantje so se borili, vendar jim je na koncu, kljub dobri fizični pripravljenosti, zmanjkalo moči in še kakšnega razpoloženega igralca, ki bi v kritičnih trenutkih, ko so se mučili z dosego zadetka, povlekel voz naprej.

Že naslednji teden sledi novo gostovanje, tokrat pri ekipi RD Rudar Trbovlje. V septembru se bodo gostovanja kar vrstila. Upamo, da bo parket v dvorani čim prej položen, da bodo članski ekipi omogočeni treningi in domače tekme, ter da se ekipa sestavi v največji možni meri.