Člani sezono pričeli z zmago!

IMG_20191005_203229

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK KRONOS 28:21 (11:8)

Železniki, športna dvorana, gledalcev 100; Sodnika: Peter Kočevar in Franc Lesar

RD Alples Železniki: Bergant 5, Štremfelj 5, Kavčič 5, Plestenjak 5, Božnar 2, Kržišnik 2, Arman 1, Resnik 1, Maček 1, Bernik 1, Rant, Gartnar, Šter, Stojanovič, Tušek. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Vili Rant.

RK Kronos: Hočevar 6, Jurkovič 5, Atshushi 3, Virant 2, Purkart 2, Valentinčič 1, Kamnika 1, Oštir 1, Stojanov, Okorn, Magdalenič, Lukič, Jereb, Feuš, Breznikar, Virant. Trener: Nedeljko Ribič, vodja moštva: Boris Korbar.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 3(4), RK Kronos 7(8)

Izključitve: RD Alples Železniki 5, RK Kronos 6

Člani sezono pričeli z zmago!

V soboto, 05.10.2019, je bila v sklopu 1. kroga 2. državne lige na vrsti prva domača tekma v letošnji sezoni, na tribunah pa se je zbralo res lepo število gledalcev. V goste je prišla ekipa RK Kronos, s katero smo se pomerili tudi na zadnji domači tekmi v lanski sezoni. Ekipa, ki je nevarna predvsem v domači dvorani, kjer so nam že povzročali preglavice in ki je na prijateljski tekmi naše fante tudi premagala, je prišla v Železnike z jasnim ciljem. Tudi na uradni tekmi presenetiti in osvojiti prvi dve točki v novi sezoni.

Gostje so takoj v prvi minuti zadeli in povedli 0:1, kar se je kasneje izkazalo, je bilo to tudi njihovo prvo in zadnje vodstvo na tekmi. Nato so sledili trije domači goli in šele v 11. minuti naslednji gostujoči gol, ko je iz 7m zadel Hočevar, do 20 minute pa so uspeli domačega vratarja Gartnarja premagati le štirikrat. Nasploh je obramba v prvem delu prvega polčasa delovala fenomenalno, gostje so le stežka prihajali do čistih strelov in na njihovo srečo so domači v napadu preveč grešili, odlično je branil tudi gostujoči vratar, tako da je bila najvišja prednost v prvem polčasu za goste ugodnih -6, ob koncu polčasa pa le -3.

IMG_20191005_190849

V drugem polčasu je do 40. minute gostom še uspelo slediti ritmu domače ekipe, ki je odlično delovala v obrambi, v napadu pa se je poznala neuigranost. Od 40. minute dalje pa je igrala le še domača ekipa, ki je povedla tudi z osmimi goli razlike. V končnici, ko so priložnost za igro dobili tudi ostali igralci, pa je nezbranost botrovala temu, da razlika na koncu ni bila še višja.

IMG_20191005_200009

Kot že rečeno, obramba je delovala odlično, na trenutke skoraj neprebojno. V napadu pa se pozna neuigranost, saj se je ekipi priključilo nekaj novih igralcev, ki pa niso imeli veliko časa za uigravanje. Sedaj nas čaka 14 dni premora, saj je naša članska ekipa v naslednjem krogu prosta, potem pa prihaja v domačo dvorana ekipa RK Jadran Hrpelje Kozina, kjer pa se bo gotovo že videl napredek tudi v napadu.