ČLANSKA EKIPA

Z_I_5318-HDR

S tekmo na Ptuju, se v soboto pričenjajo tudi tekme za našo člansko ekipo. Na prvem gostovanju se bodo pomerili z ekipo, ki ji je v lanski sezoni le malo zmanjkalo do napredovanja v višji rang, kar jih prav gotovo tudi letos postavlja za enega izmed favoritov letošnje lige. S tem namenom se je na trenerski stolček usedel legendarni slovenski kapetan reprezentance Uroš Šerbec, poleg njegovega prihoda, pa je ekipo okrepilo nekaj igralcev tudi iz RK Celje Pivovarna Laško.

Kaj pa naša ekipa. Pred letošnjo sezono nismo posegli po nobeni okrepitvi, člansko ekipo bodo okrepili izključno igralci mladinske ekipe, ki so že v lanski sezoni pokazali, da nanje velja računati. Od lanske ekipe bomo letos pogrešali kapetana Tomaža Gartnarja in levega zunanjega Mateja Tuška, še zmeraj pa je pod vprašanjem nastopanje najboljšega strelca Jerneja Štremflja, ki je v lanski sezoni ob 19 odigranih tekmah dosegel kar 120 golov in pa Kalan Tima.

Kaj pa ostale ekipe? Po izpadu iz Lige NLB se je RK Maribor Branik odločil za igranje v 2. DRL, RK Sevnica nam je dobro poznana ekipa, saj smo v lanski sezoni skupaj z njimi izpadli iz 1 .B DRL, čaka nas kar nekaj dolgih gostovanj pri RK Arcont Radgona, RK Pomurje in MRK Nova Gorica. Najbližje gostovaje pa nas čaka pri RK Kronos v Logatcu.

Pričakovanja? Želim osi, da bi fantje odigrali po najboljših močeh, da bi pokazali pravo željo borbenosti in želje, s čimer bi na tribune privabili čim več navijačev, le na ta način pa bodo prišle tudi zmage. Klop je kratka, na priložnost bodo čakali igralci mladinske ekipe, za katere upamo ,da bodo priložnost zagrabili z obema rokama. Želimo si borbe za zmago na vsaki tekmi! Kam lahko poseže letošnja članska ekipa, pa bo vidno že po sobotnem gostovanju.

Trener ekipe ostaja Marko Berce.