Dobra igra v zaključku ni bila dovolj

IMG_20210515_202607

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK BREŽICE – 28:33 (10:16)

Železniki, športna dvorana, sodnika: Šilc Janez in Teršek Žan, delegat: Okleščen Dušan

Dobra igra v zaključku ni bila dovolj

RD Alples Železniki: Gartnar, Plestenjak, Pokorn, Kavčič 1, Šmid, Berce 10, Bernik, Hajduk, Rant, Strehar 6, Mirčevski 3, Božnar, Arman 1, Maček 1, Tušek 6. Trener: Agron Šefketi, pomočnik trenerja: Stare Kim.

RK Brežice: Kajba, Tomše 5, Bogovič 5, Gerjovič, Kučič 6, Topolovec, Koprivc 12, Meris 4, Verstovšek 1, Brdik. Trener: Lazanski Igor, vodja moštva: Jagrič Mitja.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 3(3), RK Brežice 5(5);
Izključitve: RD Alples Železniki 8, RK Brežice 2;
RK: Dražetič Igor

V soboto, 15.05.2021, je bila v sklopu 3. kroga 1. B DRL, na vrsti zaostala tekma, ki bi bila morala biti odigrana že jeseni, pa je bila zaradi COVID-a prestavljena. V domačo dvorano so prišli igralci RK Brežice, ki bi z morebitno zmago dosegli igranje v ligi za prvaka, domačim igralcem pa bi prav tako prav prišli novi dve točki, v boju za obstanek.

IMG_20210515_185819

Tekmo so bolje odprli gostje, ki so že v 6. minuti povedli s +3 (1:4, 2:5), vendar se domači niso dali, v 10. minuti so izid izenačili (5:5). Sledila je nekoliko slabša igra domačih, kar so gostje izkoristili in do 20. minute vseskozi držali prednost dveh zadetkov. Od 20. minute dalje so bolj kot ne igrali samo še gostje in do polčasa uspeli povesti s +6 (10:16). Za visoko vodstvo imata nekaj zaslug tudi sodnika, ki sta poskrbela za kar nekaj razburjenja, domači igralci pa so se nato bolj kot s samo igro ubadali s sodniškimi odločitvami.

IMG_20210515_202510

V drugi polčasi so domači krenili z igralcem manj, saj je pred koncem polčasa domača klop prejela kazen 2. minut. To so gostje s pridom izkoristili in prišli do najvišjega vodstva, kar +8. Do 40 minute so gostje to prednost uspešno branili, nato pa je sledil juriš domačih fantov. V 46. minuti so se uspeli približati na le -4 zadetke, gostujoča klop pa je zahtevala minuto odmora. Na žalost je bil nato izključen Tušek in gostje so se zopet oddaljili. Vendar domači fantje so bili v naletu, v 57. minuti so se povsem približali, zaostajali so samo še za dva zadetka. Nato pa zopet, tokrat po našem mnenju povsem neupravičena izključitev Tuška, in sanj za dokončen preobrat je bilo konec. Nato je sledila še komedija zmešnjav, najprej je bil sicer upravičeno izključen Arman, ki so mu nekoliko popustili živci ob vsem tem, nato je izključitev zaradi nestrinjanja z sodniškimi odločitvami prejela domača klop, nato pa je izključitev in rdeč karton prejel še vodja moštva in domači so na igrišču ostali samo še z dvema igralcema. Škoda, vsaj točka je bila tokrat povsem na dosegu roke, gostje so bil iv samem zaključku povsem nemočni in lahko bi nam uspelo, vendar tokrat to ni bilo mogoče?!

Sedaj sledi teden dni počitka, seveda samo brez tekme v sredo. Potem pa sledi še 5 tekem, na katerih bo potrebno doseči po našem mnenju vsaj dve zmagi in obstanek v ligi bo zagotovljen. Vendar imajo podobno računico tudi ostala moštva. Drugega kot borba in dobra igra nam ne preostaneta!

IMG_20210515_202615

Za konec pa še dobra novica. Na naslednjih domačih tekmah bodo lahko prisotni tudi gledalci! Tudi to bo dalo dodaten veter v jadra naših igralcev!