Ko žoga noče v gol…

79018332_3066508283362793_8954821471436275712_o

RK POMURJE : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 23:21 (15:10)

Murska Sobota, športna dvorana, gledalcev 100; sodnika: Halzer Nejc in Jazbec Jure

RK Pomurje: Boštjan Belec 12 obr., Aljoša Munda 6 (2/4 iz 7m), Gregor Gregorec 5, Jure Hedl 5 (1/2 iz 7m), Matej Niedorfer 2, Aljaž Hameršak 2, Gregor Falež 1, Žan Toplak 1, Marko Štumpf 1, Rok Rubin, Tobi Torič, Aleš Pintarič, Mitja Kozelj, Dorian Kocan, Marko Jankovič, Fabijan Vild-Marič
Trener: Alan Potočnjak.

RD Alples Železniki: Andrej Bergant 6 (5/6 iz 7m), Blaž Resnik 5, Tine Arman 2, Luka Plestenjak 2, Matej Tušek 2, Dejan Kavčič 2, Tilen Šmid 1, Rok Kržišnik 1, Tomaž Gartnar, Nejc Maček, David Božnar, Edi Rant, Miran Bernik
Trener: Agron Šefketi

Sedemmetrovke: RK Pomurje 4(7), RD Alples Železniki 6(8)

Izključitve: RK Pomurje 6, RD Alples Železniki 7

Ko žoga noče v gol…

V soboto, 30.12.2019, je bilo v sklopu 7. kroga 2. državne lige na vrsti drugo gostovanje pri lanskoletnem 1. B ligašu RK Pomurje. Obračun drugo in tretje uvrščene ekipe v ligi je pomenil derbi kola, ki je postregel z napetim obračunom, na koncu pa so se veselili domačini.

RK Pomurje, ki je v lanskem letu izpadlo iz 1. B lige je tudi letos sestavilo močno ekipo, z željo po ekspresnem povratku ligo višje. Začetek tekme je minil v znamenju domače ekipe, ki so povedli 4:0, našim fantom pa žoga nikakor ni hotela v gol, zgrešili so tudi prvo 7 metrovko. Prvi gol za Alples je prav tako iz 7 m šele v 8. minuti zadel Bergant.

Tudi v nadaljevanju so imeli naši fantje obilo težav pri doseganju golov, ali je bil uspešen domači vratar ali pa je žoga zgrešila vrata. Tudi v obrambi ni šlo vse po planu, saj so domači vse prelahko prihajali do čistih strelov. V 26. minuti je semafor kazal že 15:7 in kazalo je na potop naše ekipe. Do polčasa so se fantje nekoliko zbrali in uspeli izid zmanjšati na 15:10, kar je nakazovalo, da v drugem polčasu mogoče lahko domačine tudi ujamejo.

Tudi drugi polčas se ni pričel po željah naše ekipe, saj je domačim uspelo ponovno povečati razliko na +7, nato pa vendarle zopet malo boljša igra naših in v 40. minuti je zaostanek znašal le še +4 – 18:14. Za kaj več pa je zmanjkalo nekaj sreče, zbranosti, svoje pa sta tudi na tem gostovanju dodala sodnika. Kljub vsemu je uspelo v 56. minuti našim fantom razliko zmanjšati (23:21), na kar je domači trener reagiral z minuto odmora. Tudi ta ni pomagala domačim, da bi uspeli premagati gostujočo obrambo, ki je v teh trenutkih delovala veliko bolje, toda kaj, ko pa so naši v napadu kar tekmovali, kdo bo zapravil lepšo priložnost. Poznalo se je, da sta na tekmi manjkala v letošnji sezoni prvi strelec ekipe Štremfelj in pa steber obrambe Stojanovič, ki bi lahko tako v napadu, kot tudi v obrambi razbremenila ostale soigralce. V zadnjih minutah so imeli naši na voljo tri napade, ki pa jih na žalost niso izkoristili in tako je ostalo pri nizkem rezultatu 23:21 za domače.

V prvem polčasu je domača ekipa naredila previsoko razliko, ki jo je bilo potem v drugem polčasu težko uloviti. V drugem polčasu je delovala vsaj obramba, ki je prejela le 8 golov, ampak škoda za 15 dobljenih že v prvem. Upajmo, da nam na naslednjem gostovanju uspe prikazati boljšo igro in domov odnesti prvi par točk.

Najprej pa sledi gorenjski derbi, v našo dvorano prihaja ranjena ekipa RK Cerklje – Radovljica, ki ji v letošnji sezoni ne gre vse po planu, ampak ranjeni lev je najbolj nevaren!