KOLMANČIČ V ZADNJI SEKUNDI UTIŠAL DOMAČO DVORANO

20211008_195134

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK VELIKA NEDELJA – 27:28 (16:15)

Železniki, športna dvorana, 75 gledalcev, sodnika: Pirc Marko in Pirc Matjaž, delegat: Nikolič Dragan

KOLMANČIČ V ZADNJI SEKUNDI UTIŠAL DOMAČO DVORANO

RD Alples Železniki: Plestenjak 2, Pokorn N. 2, Fojkar, Kavčič 2, Štravs, Štremfelj 9, Mirčevski 2, Božnar, Arman, Maček 2, Rakovec, Tušek 8, Grbec, Gartnar, Berčič. Trener: Marko Berce, vodja moštva: Igor Dražetič.

RK Velika Nedelja: Mesarec, Zorec, Kosi, Kolmančič 7, Kovačec 2, Toplak 1, Voljč 6, Firšt Šeruga, Sovič 3, Borko 3, Mlač Černe 3, Niedorfer 3. Trener Kovačec Davorin.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 5(6); RK Velika Nedelja 3(3)
Izključitve: RD Alples Železniki 5, RK Velika Nedelja 4

Rdeči Karton: Zorec Peter (52., RK Velika Nedelja), Štremfelj Jernej (57., RD Alples Železniki)
Diskvalifikacija: Tušek Matej (RD Alples Železniki)

Poletja je konec, kar pomeni, da se zopet pričenja 1. B ligaški ples. Domačini so ga pričakali z novim trenerjem Berce Markotom in precej osiromašeno ekipo, saj so poškodovani kar trije ključni igralci članske ekipe, še nekateri drugi pa so stisnili zobe, da so lahko po svojih najboljših močeh pomagali ekipi na prvi domači tekmi.

Prav gotovo smo začetek sezone pričakovali z nekoliko strahu, saj so se vse druge ekipe močno okrepile, naša ekipa pa okrepitev od drugod ni iskala, pričakuje se, da bodo nekoliko večjo vlogo pričeli prevzemati mladi domači igralci.

Res da je ekipa RK Velika Nedelja novinec v ligi, vendar imajo po lastnih besedah v letošnji sezoni visoke cilje in zato so v Železnike prišli po zmago. Po nekaj zgrešenih priložnostih na obeh straneh so prvi povedli domačini preko Kavčiča, v 4. minuti pa povedli s +2. Nato so gostje vzpostavili ravnotežje in v 8. minuti izenačili, v 9. minuti pa prvič povedli (4:5). Do konca prvega polčasa smo nato spremljali izenačeno tekmo, za zaključek prvega polčasa pa je za vodstvo zadel Tušek (16:15).

Štremfelj je na začetku prvega polčasa ponovno poskrbel za vodstvo domačih s +2, ki pa ni trajalo dolgo in gostje so izid izenačili. Ekipi sta se nato do 38. minute izmenjevali v vodstvu, ko je gostom uspelo povesti s +2, domača klop pa je reagirala z minuto odmora. Minuta odmora je bolje koristila domačim, ki so iz zaostanka dveh zadetkov prišli do prednosti enega zadetka. V zadnje minute sta ekipi vstopili poravnani, tako ena kot druga pa imeli možnost za novo vodstvo na tekmi. Domači igralci so minuto in 10 sekund pred koncem zgrešili gol za novo vodstvo, v napad pa je krenila gostujoča ekipa, ki je v nasprotju z pričakovanji tako domače klopi, kot domačih gledalcev držala žogo v posesti do zadnje sekunde, ko je Kolmančič utišal domačo dvorano in zadel za zmago gostujoče ekipe (27:28). Predolg zadnji napad je razjezil domačega igralca Tuška, ki je svojo jezo (upravičeno ali ne, pa naj presodi vsak sam) stresel na sodnika, ter prejel diskvalifikacijo, kar pomeni, da bo tudi on prav gotovo moral izpustiti prihajajočo tekmo.

V zadnjem delu tekme je domača obramba naredila odlično delo, gostje so težko prihajali do golov, vendar pa so bili nezbrani v napadu, videlo se je, da jim je zmanjkalo moči za uspešen zaključni strel, poleg tega pa ni bilo junaka, ki bi na koncu prevzel več odgovornosti v svoje roke.

RD Alples - Letak 4 (web)RD Alples - Letak 3 (web)RD Alples - Letak 2 (web)RD Alples - Letak 1 (web)