KONEC TEKMOVANJA TUDI ZA ČLANSKO EKIPO V 2. DRL LIGI! KAKŠNA BO KONČNA UVRSTITEV???

KONEC TEKMOVANJA TUDI ZA ČLANSKO EKIPO V 2. DRL LIGI! KAKŠNA BO KONČNA UVRSTITEV???

V četrtek, 9. aprila smo prejeli gradivo za 2. korespondenčno sejo Združenja 2. DRL – moški, katere predlog je bil med drugim tudi zaključek tekmovanja v naši ligi po odigranem 12. krogu tekmovanja zaradi epidemije korona virusa in v korist športnikov rokometašev.

Naj za začetek povemo, da se tudi v našem društvu povsem strinjamo, da se tekmovanja prekinejo oz. zaključijo, saj smo med prvimi tudi prekinili vse treninge, saj je zdravje naših igralcev na prvem mestu.

Problematika, ter tudi tema tega članka pa je nekaj drugega, in sicer končna uvrstitev klubov v 2. DRL. Predlog sklepa 2. korespondenčne seje je bil, da se tekmovanje za TS 2019/20 zaključi in določi vrstni red, kot sledi iz tabele na LIVESTATU in sicer:

1. RK SEVNICA
2. RK POMURJE
3. RD ALPLES
4. RD MOŠKANJCI GORIŠNICA
5. RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE KOZINA
6. RK CERKLJE / CERKLJE-RADOVLJICA
7. RK AJDOVŠČINA
8. RK ARCONT RADGONA
9. RK KRONOS

V 1. B DRL – moški pa tako napredujeta RK Sevnica in RK Pomurje.

Naj za začetek čestitamo RK Sevnica, ki je brez poraza povsem zasluženo slavila v ligi in si tako priborila napredovanje v 1. B DRL. Prav gotovo pa bi bila tekma v naši dvorani prava poslastica. V gosteh smo tudi po »zaslugi« sodnikov doživeli poraz, kako pa bi bilo v domači dvorani?

Glede na to, da imata RK Pomurje in RD Alples enako število točk, se končna uvrstitev določi glede na Pravilnik o rokometnih tekmovanjih, ki med drugim določa, da je v primeru enakega števila točk višje uvrščena tista ekipa, ki je osvojila več točk na medsebojnem srečanju. RK Pomurje je v 7. krogu na domačem terenu zmagalo proti našem društvu z rezultatom 23:21 in ima tako več točk, doseženih na medsebojnih srečanjih in je na podlagi tega rezultata tudi višje uvrščeno na LIVESTAT lestvici. Pošteno, vendar natančnejši pogled na lestvico razkriva, da je RK Pomurje odigralo tudi tekmo več, tu pa se zadeva zakomplicira. Pravilnik, ki določa pravila, katera ekipa je višje uvrščena v primeru enakega števila točk, ne predvideva situacije, da je ena ekipa odigrala tekmo manj.

RK Pomurje je odigralo 11 tekem, RD Alples pa le 10, imata enako število točk, vendar ima RK Pomurje ob 1 odigrani tekmi več, tudi en poraz več. Ali je sedaj še pošteno, da je RK Pomurje na lestvici pred našo ekipo?

dopis 1

 

dopis 2

V ta namen smo glasovali ZA predlog sklepa, da se liga zaključi, vendar PROTI predlagani lestvici. Ker smo vedeli, da somišljenikov nimamo, večina ostalih ekip pa zaradi predčasnega končanja sezone ne izgubi ali pridobi ničesar, smo na vse ekipe naslovili tudi dopis, kjer smo nastalo situacijo tudi obrazložili. Predlagali smo tudi, da se vsem ekipam, ki so odigrale tekmo več, tekma 12. kroga ne upošteva in bi tako prišli v situacijo, da imajo vse ekipe odigrane enako število tekem. Edino tako lahko pridemo do poštene uvrstitve, saj je s tekmovalnega vidika povsem nesprejemljivo, da se končna lestvica sestavi na način, da so nekatere ekipe odigrale več tekem, kot ostale!

Glsaovnica

Pričakovano je večina glasovala za predlagane sklepe, proti smo glasovali mi in še ena ekipa, ne vemo pa katera.

sklep

Ker se z izglasovanim sklepom, ki je popolnoma skregan z vso logiko, niti pod razno ne moremo strinjati, bomo prav gotov razmislili tudi o možnostih pritožbe. Ne gre samo za naše društvo, gre tudi za naše sponzorje, ki nas podpirajo že vrsto let in za katere si želimo, da bi nas podpirali še naprej. Tudi njim pa se končni rezultat zdi skrajno neresen! Poleg tega pa odločitev ni poštena do vseh tistih, ki se voluntersko trudijo, da društvo lahko živi, prav tako pa ne do igralcev in trenerjev, ki so trenirali in se borili za to uvrstitev!

Lahko pa se tudi vprašamo, zakaj se sploh trudimo, če ves trud in delo našega društva tako lahko povozijo!