Odličen prvi polčas, slabši drugi!

120240795_620627435284098_3480576330857029109_n

ŠD MOKERC – KIG : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 32:29 (16:17)

Ig, športna dvorana, sodnika: Backovič Ozren in Pajič Ilija, delegat: Ramšak Davorin

ŠD Mokerc – Kig: Ponikvar, Pahor 1, Tanko 4, Černe, Marolt 3, Legen 3, Pekeč, Stopar 5, Štrukelj, Štamcar 2, Kastelic, Redek 3, Krivic 4, Zlatnar, Tabakovič 7, Mencej. Trener: Vujič Dejan, pomočnik trenerja: Pirc Gregor, vodja moštva: Jevtič Slaven.

RD Alples Železniki: Gartnar, Pokorn N. 1, Kavčič 2, Kalan, Bernik, Hajduk, Štremfelj 5, Strehar 5, Rant, Šmid, Mirčevski, Božnar, Arman, Pokorn M. 5, Maček 4, Tušek 4. Trener: Agron Šefketi, pomočnik trenerja: Stare Kim, vodja moštva: Igor Dražetič.

Sedemmetrovke: ŠD Mokerc – Kig 1(1), RD Alples Železniki 2(2)

Izključitve: ŠD Mokerc – Kig 4, RD Alples Železniki 2

Odličen prvi polčas, slabši drugi!

V soboto, 26.09.2020, je bilo v sklopu 1. kroga 1. B DRL, po večmesečnem premoru zaradi COVIDA, na vrsti prvo gostovanje po sezoni 2015/2016 v 1. B DRL in sicer pri ekipi ŠD Mokerc – Kig. Domača ekipa je v lanski sezoni dosegla odlično 3. mesto v ligi, zato so bili pred srečanjem absolutni favoriti, naši fantje pa so bili še pod nekoliko večjim pritiskom, prve tekme v tej ligi in pa dejstva, da je zaradi poškodbe manjkal prva izbira na krožnem napadalcu in pa eden izmed stebrov obrambe, Plestenjak, poleg tega pa ima težave s poškodbami tudi nekaj drugih igralcev.

Prvi so sicer povedli domači igralci, našim pa je dvakrat zapored uspelo hitro izenačiti. Nato pa so naši na krilih dobre obrambe, z vratarjem na čelu in domiselno v napadu, pričeli prevzemati pobudo. Na začudenje domačih igralcev in nekaj navijačev je našim fantom uspelo v 10 minuti povesti že za +4 (3:7), kar je domačega trenerja prisililo, da je vzel minuto odmora. Ta ni pomagala, saj je v 12. minuti prednost gostov narasla že na +5. Na žalost, je potem sledil manjši padec v igri, domačini so spremenili postavitev v obrambi, tako da so igrali 4+2 oz. 3+3, kar je naše fante nekoliko zmedlo. V 22. minuti je zato sledilo novo izenačenje na 12:12, nato pa je domačim uspelo povesti za +2. Kljub vsemu je sledil nov juriš naših fantov, ki so na odmor odšli s prednostjo enega zadetka (16:17).

120266888_688918688725419_7314725411187648789_n

V drugem polčasu smo do 40. minute videli igro gol za gol, kjer si nobena ekipa ni uspela priigrati občutnejše prednosti. Kljub dobri obrambi je našim fantom v napadu še zmeraj preglavice povzročala globoka obramba, kar je vodilo v preveliko število izgubljenih žog in pa prepoceni zapravljenih strelov. To so od 40. minute dalje domači s pridom izkoriščali in tudi s hitrimi protinapadi dosegali lahke gole. V drugi polovici drugega polčasa je domačim uspelo povesti že za +6, kar jih je nekoliko uspavalo, naši pa so zaigrali bolje, ampak kaj več, kot znižati razliko jim ni uspelo, tako da so na koncu morali priznati premoč domačim, z rezultatom 32:29.

Na prvi tekmi v 1. B DRL ligi, na gostovanju pri ekipi, ki je lani dosegla zelo lep rezultat, nikakor niso razočarali. Pokazali so, da bodo ekipa, proti kateri bo potrebno pokazati zelo dobro igro, v kolikor bo nasprotnik želel odnesti cel plen. Škoda edino za preštevilne izgubljene žoge in pa prepoceni zapravljene strele, na podlagi katerih so domači dosegli kar nekaj lahkih zadetkov.

Že v soboto pa sledi novo gostovanje, tokrat proti ekipe RK Dol TKI Hrastnik. Ekipa, katere cilj je uvrstitev v Ligo NLB, ki pa je na prvi tekmi dosegla nepričakovano visok poraz. Ranjen lev je najbolj nevaren!