ODLIČNA BORBA PROTI PRVOLIGAŠU

IMG_20221116_190958

POKALNA TEKMA – RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK JERUZALEM ORMOŽ – 21:28 (9:12)

Železniki, športna dvorana, 50 gledalcev, sodnika: Cankar Bojan in Cestnik Matic, delegat: Sintič Boris

ODLIČNA BORBA PROTI PRVOLIGAŠU

RD ALPLES ŽELEZNIKI: Gartnar, Berčič, Plestenjak 2, Pokorn, Fojkar, Kavčič, Pratljačič, Štravs, Štremfelj 6, Mirčevski 7, Arman 3, Maček 1, Rakovec 1, Frelih, Grbec 1. Trener: Berce Marko, vodja moštva: Berce Nejc.

RK JERUZALEM ORMOŽ: Skledar, Bogadi 5, Pungartnik, Fergola, Vincek, Žuran 1, Hebar 4, Šulek 2, Balent, Čirovič 5, Cirar 2, Kolmančič 8, Škrnijar 1, Zemljič. Trener: Praprotnik Saša, vodja moštva: Kirič Silvo.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 6(4); RK Jeruzalem Ormož 4(3)
Izključitve: RD Alples Železniki 3, RK Jeruzalem Ormož 5

Po težki tekmi v soboto, ko so se nosilcem igre dodobra izpraznile moči na tekmi proti RK Črnomelj, je bila na vrsti pokalna tekma proti NLB ligašu RK Jeruzalem Ormož. Motiva igralcem ni manjkalo, saj rokometaši RK Jeruzalem Ormož igrajo že 19. zaporedno sezono v ligi NLB in so po lanskoletnem četrtem mestu v ligi NLB, letos okusili tudi slast igranja evropskih tekem. Je pa prav gotovo Ormož pravi naslov, kako se lahko tudi iz majhnega kraja razvije odlična prvoligaška ekipa!

Kljub temu, da so bili gostje nesporni favoriti, pa so bili domačini odločeni, da bodo gostje to morali pokazati tudi na igrišču. Do 11. minute so bili tako domači vseskozi v minimalni prednosti, šele takrat pa je gostom uspelo prvo vodstvo. Kljub izgubi vodstva, pa se domači niso predajali, še naprej so »borbali« v obrambi in od 18. do 25. minute prvoligaški ekipi niso dovolili, da bi dosegli gol. Niti iz najstrožje kazni. Žal pa so bili v napadu malce preveč nezbrani, tako da jim kljub odlični obrambi, ni uspelo zmanjšati zaostanka. V samem zaključku tekme je gostom sicer uspelo povesti s +4, domačim je uspelo hitro zmanjšati prednost gostov, ki jim je ostal še zadnji napada. Zaradi izključenega igralca, so igrali brez vratarja na igrišču, napad so gostje zapravili, do žoge se je priboril Plestenjak, ki je želel zadeti gol čez celo igrišče, pri tem pa je bil neuspešen, saj je bil ?nepravilno? oviran, vendar sta sodniški piščalki žal ostali nemi. Tako so favorizirani gostje odšli na polčas s prednostjo 9:12.

IMG_20221116_183242

V drugem polčasu je domačim v 33. minuti še uspelo priti na 2 zadetka zaostanka, nato pa samo par minut padca koncentracije in gostom je uspelo priti na šest zadetkov prednosti. V 37. minuti je sledil grob prekršek nad Mirčevskim, kar je poskrbelo za kar nekaj negodovanja tako med domačimi gledalci, še bolj pa na tribunah! Vendar je vse skupaj kot kaže domačim igralcem pomagalo, saj so strnili svoje vrste in v 41. minuti jim je uspelo priti le na tri zadetke zaostanka. Nato pa je žal sledila poškodba najboljšega strelca Štremflja, ki je tudi steber obrambe, zamenjave zanj pa trener vsaj v obrambi nima. Sledil je zopet manjši razpad sistema in gostom je uspelo priti na osem zadetkov prednosti. Trener je sicer že od samega začetka tekme ponudil kar nekaj priložnosti mlajšim igralcem, nato pa ob visokem vodstvu gostov na igrišče poslal skoraj celotno mladinsko ekipo. Ti se niso ustrašili višjih in močnejših gostov, pač pa so vseskozi držali ritem igre in na koncu so se tudi domači lahko veseli končnega rezultat. Gostom je pripadla zmaga z rezultatom 21:28, kar glede na to, da igrajo ligo višje, lahko označimo kot dober rezultat. Za zmago so se gostje morali kar precej potruditi. Vsekakor pa jim želimo veliko sreče v nadaljevanju.

IMG_20221116_192627