Po pravem trilerju članska ekipa do nove zmage!

Resized_20191122_200109_6244

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD MOŠKANJCI – GORIŠNICA 29:28 (14:14)

Železniki, športna dvorana, gledalcev 120; Sodnika: Lesar Franc in Kočevar Peter

RD Alples Železniki: Gartnar, Plestenjak 2, Kavčič, Bergant 3, Bernik, Stojanovič, Štremfelj 5, Božnar, Rant, Šmid 3, Kržišnik, Arman 1, Maček 8, Tušek 7. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RD Moškanjci – Gorišnica: Bedenik, Lorenčič, Šandor 6, Ivančič, Bombek 7, Ozmec, Belšak, Geč N., Geč B. 4, Ranfl, Sok 6, Žuran 3, Geč M. 1, Venta 1, Leben. Trener: Siniša Radujkovič

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 4(5), RD Moškanjci – Gorišnica 3(5)

Izključitve: RD Alples Železniki 2, RD Moškanjci – Gorišnica 5

Po pravem trilerju članska ekipa do nove zmage!

Tokrat za spremembo že v petek, 23.11.2019, je bila v sklopu 6. kroga 2. državne lige na vrsti še četrta domača tekma v jesenskem delu sezone. Pričakovati je bilo napeto tekmo, saj so tudi gostje v letošnji sezoni uspešni, še kako živ pa je bil spomin na lansko domačo tekmo proti RD Moškanjci- Gorišnica, ko so iz naše dvorane odnesli dve točki za zmago z veliko razliko. Tokrat je domača ekipa v kadru pogrešala Resnika, Stojanovič pa še ni bil 100% pripravljen zaradi poškodbe.

Tekmo so bolje odprli gostje, ki so agresivno zaigrali v obrambi in si že hitro prislužili dva opomina, ob tem pa bili tudi dvakrat uspešni v napadu, Štremfelj pa je ob tem zgrešil še prvi strel iz 7 m. V nadaljevanju je tudi domačim uspelo vzpostaviti ravnotežje in izenačiti, kasneje pa tudi povesti z zadetkom prednosti. V nadaljevanju prvega polčasa smo lahko videli izenačeno tekmo, izmenjavanje ekip v vodstvu, nobeni ekipi pa ni uspelo narediti večje razlike, tako da je bil rezultat po prvem polčasu izenačen 14:14.

Resized_20191122_190645_3755_01

V drugi polčas so bolje vstopili gostje, ki so povedli z dvema zadetkoma prednosti, nato pa je Venta prejel že tretjo izključitev in rdeč karton, kar so domači izkoristili in sami povedli z dvema zadetkoma prednosti, po zgrešeni 7 m gostov in novi izključitvi pa tudi s tremi zadetki. Nato pa so domači nekoliko popustili in gostom dovolili, da so izid izenačili, pomagala ni niti minuta odmora domačega trenerja. Nato smo do 51. minute ponovno gledali izenačeno tekmo, od takrat naprej pa gotovo najbolj zanimivih in razburljivih 8 minut.

V 52. minuti pri izenačenem rezultatu (25:25) je gostujoči trener vzel minuto odmora, kar je njegovim igralcem kot kaže dalo dodatnih moči, saj so do 55. minute uspeli ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno, sami pa so kar trikrat zatresli mrežo in povedli za tri zadetke prednosti (25:28). Tudi v dvorani so že mislili, da je tekma izgubljena, ter da se bo ponovila tekma iz Sevnice, ko so točke naši igralci zapravili v sami končnici tekme.

S tem se ni strinjal domači trener, ki je v 55. minuti vzel še zadnjo minuto odmora in poskušal umiriti svoje igralce. Domači igralci so nato zaigrali veliko bolje in naredili delni izid 3:0 in v 59. minuti izenačili (28:28). To je prisililo gostujočega trenerja, da je še sam vzel zadnjo minuto odmora, da bi igralcem pomagal do zmagovitega zaključka. Tokrat trenerjeva minuta odmora ni pomagala, saj gostje v svojem napadu niso bili uspešni, našim igralcem pa se je tako ponudila možnost za zmagoviti zadetek. Tik pred koncem je bil uspešen Maček, ki je s svojim osmim golom na tekmi uspel svoji ekipi priigrati vodstvo (29:28), dvorana pa je bila na nogah. Gostom je ostalo še nekaj sekund, Štremfelj je pri preprečevanju njihovega zadnjega napada napravil prekršek za rdeči karton, kar pa je pomenilo tudi strel iz 7 m. Gostje so tako dobili še zadnjo priložnost za izenačujoči zadetek, strel je zgrešil svoj cilj (prečka) in slavje se je lahko pričelo.

Resized_20191122_200415_259_01 (1)

Razburljiva tekma, s srečnim koncem, bi lahko rekli! Fantje so se tokrat borili do zadnjega sodnikovega žvižga, kar jim je prineslo tudi novi domači točki, dvorana pa v letošnji sezoni še vnaprej ostaja prava trdnjava iz katere še nobeni izmed ekip ni uspelo odnesti točk.

Resized_20191122_183046_5050_01

V naslednjem kolu pa sledi eno izmed najtežjih gostovanj. Ekipa se bo odpravila v Mursko Soboto, kjer jih čaka do tega kroga še nepremagano RK Pomurje. Želimo si borbe, dobre igre in seveda upamo na nove točke, ki bodo ogromno pomenili za visoko mesto na lestvici!