Prva tekma po pandemiji

IMG_20210320_203144_685

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK KRŠKO – 29:33 (15:15)

Železniki, športna dvorana, sodnika: Cankar Bojan in Cestnik Matic, delegat: Sintič Boris

RD Alples Železniki: Gartnar, Plestenjak 1, Pokorn N. 3, Kavčič 1, Kalan, Štremfelj 2, Berce 2, Strehar 7, Hajduk, Stojanovič, Rant, Šmid 3, Mirčevski 3, Pokorn M., Maček 3, Tušek 5. Trener: Agron Šefketi, pomočnik trenerja: Stare Kim, vodja moštva: Igor Dražetič.

RK Krško: Glogovšek 1, Lipej,, Škafar 2, Sobotič 4, Romih 5, Kastelic 5, Grobelnik 5, Resnik, Novak 1, Ban 5, Požeg, Vencelj, Škalički, Švalj 4, Kozole, Baznik 1. Trener: Kukavica Ale, vodja moštva: Brečko Goran.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 0(1)m RK Krško 2(3)
Izključitve: RD Alples Železniki , RK Krško 6

Prva tekma po pandemiji

V soboto, 20.03.2021, je bilo v sklopu 5. kroga 1. B DRL, na vrsti tretja tekma za naše fante in s tem prva domača, ki pa se je morala odigrati pred praznimi tribunami, smo pa zato skupaj s pomočjo našega snemalca Gregorja Galjota pripravili neposredni prenos tekme, tako da so vsi navijači imeli možnost spremljati tekmo.

Gostje so na začetku na kratko prevzeli pobudo in uspeli povesti z 0:1 in 1:2, nato pa so domačini začeli prevzemati pobudo. Na krilih dobrih obramb Hajduka in zanesljive igre v napadu, so iz minute v minuto povečevali prednost, ki je v 13. minut znašala že +4 (8:4). V 21. minuti, ko so se domači začeli zapletati v napadu je trener Agron vzel minuto odmora, ki pa ni prinesla željenih učinkov, kar je gostom omogočilo, da so se približali in do polčasa uspeli izid izenačiti. Omeniti je potrebno tudi poškodbo Mirčevskega, edinega levorokega igralca zunanje linije, s tem pa se je nekoliko podrl tudi sam koncept napada. V prvem delu prvega polčasa je dobro delovala tako obramba, kot tudi napad, logična posledica pa je bilo tudi lepo vodstvo. Nato pa je pričelo škripati v napadu, gostje so prelahko dosegali zadetke in zato tudi izenačen prvi polčas 15:15.

received_1112222099298544

V drugem polčasu smo upali, da bodo domači popravili igro v obrambi, vendar so gostje z izjemno hitro in učinkovito igro v napadu z lahkoto dosegali gole in v 37. minuti je gostom uspelo povesti s +5 (16:21). Domačim se je nekajkrat uspelo približati na -2 zadetka, imeli so tudi priložnosti za še manjšo razliko, vendar priložnosti nikoli niso uspeli izkoristiti. Ali je strel ubranil odlični gostujoči vratar, ali so naredili napako, nikakor pa niso imeli sreče niti pri odbitih žogah, ki so vse kot po pravilu končale pri gostih, nato pa je zmeraj sledil padec v igri in novo povišanje prednosti gostov in novo lovljenje razlike, kar seveda pobere kar nekaj moči.

Na koncu so gostje zasluženo uspeli slaviti z rezultatom 29:33. Škoda za spet preveč neizsiljenih napak in zgrešenih strelov, čestitke pa za borbo do konca tekme. Predaje ni, čaka nas teden dni treningov, potem pa že v petek novo gostovanje v Šmartnem, kjer si bodo domači želeli nove zmage v boju za napredovanje v 1. A DRL.