PRVI POLČAS ZA POZABO, DRUGI VELIKO BOLJŠI

331754367_622686469692092_5515368552040930218_n

RD MOŠKANJCI – GORIŠNICA : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 30:30 (19:10)

Gorišnica, športna dvorana, 50 gledalcev, sodnika: Krt Rok in Knez Vili, delegat: Murko Uroš

RD Moškanjci – Gorišnica: Brodnjak, Tement 2, Šandor 10, Bedrač 1, Ozmec 10, Belšak, Venta 2, Zupanič 1, Ranfl, Geč, Lorenčič 4, Bedrač T., Žnidarič, Čuš, Kroflič. Trener: Hrupič Ivan, vodja moštva: Zorli Luka.

RD Alples Železniki: Plestenjak 1, Pokorn, Fojkar, Kavčič 4, Štravs, Štremfelj 6, Arman, Maček 6, Rakovec 5, Tušek 7, Žagar, Frelih, Gartnar, Berčič. Trener: Marko Berce, vodja moštva: Berčič Boštjan.

Sedemmetrovke: RD Moškanjci – Gorišnica 3 (2), RD Alples Železniki 1 (1);
Izključitve: RD Moškanjci – Gorišnica 3, RD Alples Železniki 4;

PRVI POLČAS ZA POZABO, DRUGI VELIKO BOLJŠI

Članska ekipa se je v okviru zaostale tekme 11. kroga 1. B DRL odpravila na gostovanje v Gorišnico. Zgodnja ura tekme in dolga pot do tja, sta botrovali, da na gostovanje niso odšli vsi igralci članske ekipe, neglede na to dejstvo, pa so bili domačini favoriti. Tako je vsaj kazal pogled na lestvico.

Ne glede na lestvico, se je naša ekipa hitro znašla v zaostanku. Na začetku niso našli poti do gola in šele peti strel je pomenil prvi gol in s tem izenačenje na 1:1, kar pa je bilo, kot se je kasneje izkazalo, zadnje izenačenje za kar nekaj časa. Po 1:1 je igrala samo domača ekipa in rezultat je bil v 8. minuti že 5:1 in gostujoči trener je moral reagirati z minuto odmora. Ni pomagala, v 11. minuti je bil rezultat že 7:1. Nato se je nekoliko odprlo tudi našim fantom, ki so uspeli v naslednjih petih minutah izid nekoliko znižati in priti le na štiri gole zaostanka. Ko smo že mislili, da bomo sedaj gledali bolj zanimivo tekmo, pa zopet številne izgubljene žoge, zgrešeni streli, številne obrambe domačega vratarja, brezidejna igra in še bi lahko naštevali. Rezultat pa ob polčasu 19:10 in kazalo je na pravo malo katastrofo. Prav gotovo je marsikdo prenehal z gledanjem tekme, ampak lahko mu je bilo žal!

Drugi polčas so bolje začeli naši fantje in počasi, gol za golom skoraj neopazno zmanjševali razliko. V 37. minuti je tako ta znašala le še štiri zadetke in domači trener je hitro moral poseči po minuti odmora. Vendar veliko ni pripomogla, gostje so še naprej počasi gol za gol topili razliko in v 48. minuti smo prvič po rezultatu 1:1 lahko na semaforju videli izenačen rezultat. Fantje so imeli kar nekaj možnosti, da prvič na tekmi povedejo, vendar toliko zgrešenih 100% strelov, kot so jih zgrešili tokrat, potem težko zmagaš.

V 57. minuti je domačim zopet uspelo povesti z dvema zadetkoma prednosti, gostujoči trener je zahteval minuto odmora in izid je bil zopet hitro izenačen. V zadnji minuti so imeli Alplesovci možnost, da prvič povedejo, vendar se domači vratar ni dal in domačim je v naslednjem napadu uspelo zadeti za vodstvo. Ostalo je še kar nekaj sekund za naše fante, 5 sekund pred koncem pa jim je uspelo izsiliti najstrožjo kazen in Štremfelj je bil zanesljiv, točka pa je bila v žepu.

Škoda za številne zgrešene priložnosti in še več izgubljenih žog. Drugače bi bila tudi zmaga lahko naša.

Časa za počitek ni veliko, že v sredo sledi naslednja domača tekma, in sicer zaostala proti RK Hrpelje – Kozina. Lepo vabljeni!