PUSTILI DOBER VTIS, VENDAR NI BILO DOVOLJ

316266801_571770198284961_1399570183568290299_n

RD BUTAN PLIN IZOLA : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 31:29 (13:13)

Izola, Športna dvorana Kraška, 50 gledalcev, sodnika: Colner Dejan in Šebek Luka, delegat: Župič Gregor

RD Butan plin Izola: Černetič, Gržinič, Dugajlič, Šmigoc 2, Čolič 2, Kocjančič, Jeseničnik 1, Atanasov 2, Britovšek 2, Lampe, Orbanič 4, Stopar 5, Dolenc 1, Bedene, Galina 12. Trener: Štavar Aleš, pomočnik trenerja: Marinac Matej, vodja moštva: Gregorič Martin.

RD Alples Železniki: Plestenjak 4, Pokorn 4, Fojkar 2, Kavčič 4, Štravs, Štremfelj 2, Mirčevski 1, Arman 1, Maček Rakovec 1, Gartnar, Berčič. Trener: Marko Berce, vodja moštva: nejc Berce.

Sedemmetrovke: RD Butan plin Izola 2 (1), RD Alples Železniki 6 (5);
Izključitve: RD Butan plin Izola 1, RD Alples Železniki 5;

PUSTILI DOBER VTIS, VENDAR NI BILO DOVOLJ

Članska ekipa se je v okviru 9. kroga 1. B DRL odpravila na gostovanje v Izolo. Domačini so bili pred sezono prav gotovo eden izmed kandidatov za napredovanje v NLB Ligo, trenutno zasedajo 3. mesto na lestvici, zato so bili pred tekmo vsekakor favoriti. Tudi glede na dejstvo, da so naši fantje na gostovanje odšli močno oslabljeni.

Gostje so tekmo začeli zaspano, si hitro prislužili prvo izključitev, zgrešili strel iz 7 m, kar je botrovalo hitremu vodstvu domačih s 4:1. V 12. minuti je bil rezultat igri primeren, 6:3. Nato pa so se naši fantje zbudili, pričeli z veliko boljšo igro v obrambi, temu primerno pa je stekla tudi igra v napadu. V 16. minuti je tako gostom uspelo izenačiti na 7:7 in domači trener je bil primoran vzeti minuto odmora. Le ta domačim ni pomagala, prej gostom, saj so v 21. minuti povedli z 8:11. Kdo bi si mislil, da lahko našim fantom uspe tak povratek. Skoraj do zaključka prvega polčasa je našim fantom uspelo prednost zadržati, v zaključku pa nekaj nepotrebnih napak, kar so domači izkoristili in do konca polčasa jim je uspelo izid izenačiti na 13:13. Žal se je poškodoval tudi Štremfelj, kar je pomenilo dodatne sive lase za trenerja, saj prave menjave zanj vsaj v obrambi ni.

Prav tako kot so gostje vstopili v prvi polčas, so vstopili tudi v drugega. Domačim je uspelo hitro povesti s 18:14 in tokrat je bil gostujoči trener primoran že hitro vzeti minuto odmora. Do 58. minute so domači vseskozi držali prednost 3 ali 4 zadetkov, gostom pa se nikakor ni uspelo približati. V 58. minuti pa je gostom uspelo priti na le 2 zadetka zaostanka, domači trener pa je hitro reagiral z minuto odmora. Ta je domačim pripomogla, da so tekmo zmagovito pripeljali do konca.

Težko je igrati bolj kot ne z isto postavo celotno tekmo, mlajši igralci sicer pomagajo kolikor lahko, vendar jim manjka še nekaj kilometrine in kakšen kilogram, da se bodo lahko enakovredno kosali z ostalimi igralci 1. B DRL.

Časa za počitek pa ni, že v soboto ob 19.00 uri čaka člansko ekipo nova preizkušnja. V domačo dvorano prihaja ekipa RK Grosuplje!