S POMEMBNO TOČKO IZ TEŽKEGA GOSTOVANJA NA IGU

20211008_195134

ŠD MOKERC – KIG : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 30:30 (17:13)

Ig, športna dvorana, sodnika: Hotko Izidor in Miklavčič Tomaž, delegat: Strel Janko

S POMEMBNO TOČKO IZ TEŽKEGA GOSTOVANJA NA IGU

ŠD MOKERC – KIG: Ponikvar, Pahor 1, Drnovšek 1, Slomič, Tanko 3, Pekeč, Stopar 3, Štamcar, Košir 2, Ferjan, Štrukelj, Marolt 4, Redek 8, Tabakovič 6, Rupret, Mencej 2. Trener: Vujič Dejan, pomočnik trenerja: Pirc Gregor, vodja moštva: Jevtič Slaven.
RD Alples Železniki: Gartnar, Plestenjak, Pokorn N., Kavčič 4, Berce 1, Kalan 4, Štremfelj 3, Flander, Berčič, Mirčevski, Arman, Pokorn M. 1, Maček 7, Tušek 10. Trener: Agron Šefketi, pomočnica trenerja: Stare Kim, vodja moštva: Dražetič Igor.

Sedemmetrovke: ŠD Mokerc – Kig 6 (4) RD Alples Železniki 7(5);
Izključitve: ŠD Mokerc – Kig 6, RD Alples Železniki 3;
Rdeči karton: Marolt Blaž (48), Drnovšek Timotej (59).

V 5. krogu 1. B DRL je bilo na vrsti, seveda kaj pa drugega, novo gostovanje, tokrat na Igu. Iz Iga se ne spomnimo, kdaj smo v zadnjo dosegli pozitiven rezultat, zato tudi tokrat naša ekipa na gostovanje ni odhajala kot favorit za zmago, vsekakor pa na gostovanje ni odšla z belo zastavo. Veselilo je dejstvo, da je na tekmo odšla skoraj celotna ekipa, upajmo samo, da poškodba Berceta, ki jo je staknil na tej tekmi ni prehuda in bo že naslednji teden zopet na igrišču lahko pomagal ekipi.

Iz pogleda na lestvico je bilo jasno, kdo je bil favorit te tekme, in domačini so že na začetku to pokazali tudi na igrišču, hitro so povedli 3:0 in 4:1. Preveč je bilo napak v napadu, kar pa so hitri domačini s pridom izkoriščali. Vendar so se nato zbrali tudi gostje in v 9. minuti prišli le na gol zaostanka (5:4). Nato pa zopet nekaj slabših minut in domačini so bili zopet v lepi prednosti (7:4). Kaznovali so prav vsako napako. V 22. minuti je tako presnost domačih znašala že + 5 (13:8) in gostujoči trener je moral reagirati z minuto odmora. Napotki so le deloma koristili, domačini sicer niso več uspeli zviševati vodstva, ampak se našim fantom tudi ni uspelo približati. Tako so na polčas odšli z zaostankom -4 (17:13).

Upali smo, da bodo tokrat v nasprotju z ostalimi tekmami, ko so v drugem polčasu prednost hitro izgubili, tokrat zaostanek hitro zmanjšali. To jim je uspelo le deloma, v 35. minuti jim je uspelo priti na le dva gola zaostanka (18:16), to pa je bilo tudi vse, saj so nato domačini stopili na plin in hitro povišali svojo prednost, v 46. minuti je ta znašala že + 6 (25:19) in vsi smo mislili, da je tekma že končana. Vendar ne igralci. Od takrat naprej je šlo samo še navzgor. Moško v obrambi in poletno v napadu, so počasi ampak strpno topili domačo presnost in v 57. minuti je bila tekma odprta, rezultat pa izenačen (29:29). Nato je v zadnji minuti Tušek zadel za prvo gostujoče vodstvo na tekmi, ampak je domačim uspelo izid poravnati. Ostalo je še dovolj časa, Šefketi je zahteval minuto odmora, v kateri bi se zmenili za akcijo za morebitni zmagoviti zadetek. Na žalost je sodnik piskal prekršek v napadu in domačim je ostalo le še nekaj sekund, kar pa je bilo premalo, da bi resneje ogrozili gostujoča vrata, ostalo je pri izenačenem rezultatu 30:30 in delitvijo točk, s katero pa so seveda naši fantje bili lahko veliko bolj zadovoljni, pa čeprav so imeli šanso za obe.

IMG_20211008_214323

V drugem polčasu je potrebno izpostaviti veliko borbenost v obrambi in željo po pozitivnem rezultatu. Škoda za malo slabši prvi polčas, ampak kljub vsemu, čestitke ekipi za prvo letošnjo točko.

Sledi zelo težko gostovanje pri RK Krka v Novem Mestu, ekipi, ki se prav gotovo bori za napredovanje v 1. ligo in bi za njih poraz proti naši ekipi prav gotovo pomenil veliko razočaranje. Po tej tekmi pa počasi že upamo, da bo domača dvorana pripravljena za prve treninge in nato tudi tekme.