Še zmeraj v igri za napredovanje!

DSC_6213

RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE – KOZINA : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 27:28 (11:13)

Hrpelje, športna dvorana, sodnika: Žitnik Boštjan in Majer Dominik

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina: Poles 3, Smej 6, Orbanič 2, Stavanja, Poles J., Bekrič 6, Berce, Rekič 1, Stančič, Peharc 5, Kuzmič, Sanabor, Mičovič 4, Mijatovič, Stanonik, Šapla. Trener: Hrvatin Peter, pomočnik trenerja: Čuk Uroš.

RD Alples Železniki: Gartnar, Pokorn 4, Kavčič 1, Bergant 6, Kutin, Bernik, Štremfelj 9, Božnar, Rant, Šmid 3, Kržišnik, Arman, Maček 3, Tušek 2. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

Sedemmetrovke: RD Jadran 4(5), RD Alples Železniki 2(4)

Izključitve: RD Jadran 1, RD Alples Železniki 3

Še zmeraj v igri za napredovanje!

V soboto, 07.03.2020, je bilo v sklopu 12. kroga 2. državne lige, po enomesečnem premoru, na vrsti novo gostovanje in sicer pri ekipi RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina. Na domači tekmi z nasprotniki nismo imeli težav in jih premagali, vendar je domača ekipa rasla iz tekme v tekmo in zasedala 5. mesto na lestvici z majhnim zaostankom za našo ekipo, kar je pomenilo, da bo treba prikazati odlično igro, v kolikor bi si želeli novega uspeha na gostovanju, kjer v letošnji sezoni nismo blesteli. Ekipa je bila še pod nekoliko večjo preizkušnjo, saj sta manjkala oba krožna napadalca in tudi stebra obrambe, Plestenjak in Stojanovič, kar je pomenilo, da mora trener ponovno eksperimentirati, vendar je tega v zadnjem času že vajen in zato pripravljen na nove taktične zamislice.

Prvi so bili uspešni gostje, domači pa so izid hitro poravnali, prvič pa so gostje do manjše prednosti prišli v 13. minuti z vodstvom 3:5, kasneje tudi s +3. Nekoliko pregroba igra je botrovala izključitvam na gostujoči strani, domači pa so to izkoristili in izenačili v 22. minuti, kar je našega trenerja prisililo, da je vzel minuto odmora. Po njej so naši igralci zopet zaigrali bolje in si hitro priigrali tri zadetke prednosti, ob koncu polčasa pa vodili z dvema zadetkoma prednosti (11:13).

V drugi polčas so naši fantje vstopili pogumno in v 35. minuti, ob prednosti štirih zadetkov (12:16), prisilili domačega trenerja, ki je moral reagirati z minuto odmora. Le ta na začetku ni bistveno pripomogla k boljši igri domačih, je pa nekoliko uspavala goste, ki so dovolili, da so domačini počasi topili razliko in v 41. minuti prišli do le gola zaostanka (19:20). Imeli so sicer tudi napad za izenačenje, ki pa jim ni uspel. Nato so tudi naši fantje stopili na plin in v nekaj minutah je bila razlika zopet štiri zadetke, na semaforju pa je tekla 50. minuta, domači trener pa je bil prisiljen vzeti zadnjo minuto odmora.

Po minuti odmora pa smo lahko le na trnih spremljali potek tekme. Domači so zaigrali kot prerojeni in v pičlih štirih minutah uspeli izid izenačiti na 24:24. Naši so se uspeli nekoliko zbrati po manjšem šoku in znova povesti (24:26), vendar je sledil ponoven padec v igri in domačim je uspel delni rezultat 3:0 (27:26) in prvo vodstvo po rezultatu 1:2, tekla pa je 59. minuta. Našim fantom je hitro uspelo izenačiti, nato pa so gostje napravili napako in žoga se je znašla v naših rokah, trener pa je hitro zahteval minuto odmora. Do konca tekme je ostalo še manj kot 20 sekund, odgovornost je nase prevzel Štremfelj, ki je s svojim 9 zadetkom na tekmi znova postavil stvari na svoje mesto in zadel za 27:28. Do konca so ostalo le še 4 sekunde, kar pa je bilo premalo za izdelan strel na gol domačih in slavje se je lahko pričelo.

Škoda za številna nihanja v tekmi, saj bi drugače tekmo že veliko prej lahko odločili v našo korist. Ampak za nekaj drame je potrebno poskrbeti.

Časa za počitek ni veliko. V sredo, 11.3. ob 18.00 uri, čaka igralce pokalna tekma proti prvoligaški ekipi RK Slovenj Gradec 2011, potem pa v soboto 14.03. ob 19.00 uri še derbi proti RK Sevnica, katerim se želimo oddolžiti za poraz v jesenskem delu sezone. Do konca sezone igralce čaka še bolj malo tekem doma, zato teh dveh tekem res ne smete zamuditi!

Vabljeni!