Škofljica premočan nasprotnik!

DSC_0207

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 29:24 (16:13)

Škofljica, športna dvorana, sodnika: Humek Jože in Škvarč Rok, delegat: Murko Uroš

ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak: Dolinšek – Kogoj 2, Kljun 11, Podmenik Mik, Regner 7, Hvala – Stojanovič, Rot, Vidmar 3, Pangerc 1, Majzelj 1, Krese 1, Bandalo – Magrič, Etling, Lipužič, Podmenik, Puc 3, Rot J. Trener: Obajdin Parfant Sebastjan, pomočnik trenerja: Podlogar Miha, vodja moštva: Rigler Janez.

RD Alples Železniki: Gartnar, Plestenjak 4, Pokorn 1, Kavčič 2, Berce 5, Bernik, Hajduk, Štremfelj 5, Strehar 3, Šmid 1, Božnar, Arman, Maček 1, Tušek 2. Trener: Agron Šefketi, pomočnik trenerja: Stare Kim.

Sedemmetrovke: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 7(5), RD Alples Železniki 6(4);
Izključitve: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 6, RD Alples Železniki 4;

Škofljica premočan nasprotnik!

Tekme si sledijo ena za drugo, v ritmu sobota – sreda in tako je v sredo, 05.05.2021, v sklopu 10. kroga 1. B DRL člansko ekipo čakalo novo težko gostovanje pri ekipi iz Škofljice. Obe ekipi sta se zavedali, da bo tekma težka in da bo odločala dnevna forma ter katera ekipa bo napravila manj napak. Na našo žalost je bila to ekipa iz Škofljice.

Domači so sicer prvi povedli, nato pa so gostje hitro z dvema zadetkoma rezultat preobrnili. Do 11. minute smo nato gledali izenačeno tekmo, ko je domačim prvič uspelo povesti z dvema zadetkoma prednosti (5:3). Gostov to ni zmedlo, še več, z delnim rezultatom 0:3 so v 14. minuti zopet vodili 5:6. Na žalost našim fantom na tej tekmi ni ravno uspevala igra z igralcem več, saj namesto da bi ob izključitvi nasprotnika dosegli lahek gol iz uigrane akcije, so kot po pravilu v tem času žoge nespametno zapravljali. Do 28. minute je bil izid še izenačen (12:12), zaključek prvega polčasa pa je bolje uspel domačim, ki so na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (16:13), kar pa je še pomenilo, da nas čaka razburljiv drugi polčas.

Do 40. minute so domači uspeli zadrževati prednost dveh ali treh zadetkov, nato pa je našim fantom ponovno uspel delni izid 0:3 in v 44. minuti je bila tekma zopet popolnoma odprta (20:20). Namesto, da bi rezultat še nadgradili, so napravili nekaj napak in domači so se hitro zopet oddaljili za 3 zadetke, še več, v 51. minuti so uspeli povesti tudi s +4. Za nov priključek je našim fantom zmanjkalo moči in zbranosti, domači pa so nadzorovali potek do konca tekme in zasluženo zmagali z rezultatom 29:24.

Škoda za zopet neučinkovitost v napadu, preveč je bilo zgrešenih strelov in pa neizsiljenih napak, prav tako pa se je manjkal razpoloženi strelec, ki bi voz potegnil naprej, kot so ga imeli domači v Kljunu z 11 zadetki. Prav gotovo se pri naših fantih pozna utrujenost po številnih tekmah brez pravega počitka, saj trener veliko možnosti ob številnih odsotnih igralcih nima, tako da določeni igralci morajo sedaj igrati več minut, kot bi sicer in se tako le še dodatno trošijo. Ampak kot rečeno, časa za počitek ne bo, že v soboto prihaja v domačo dvorano ekipa RK Sevnica, kakovostna ekipa, ki se bori za vstop v ligo za prvaka, tudi z neposrednim prenosom.