Spektakel brez gledalcev

DSC_0207

POKALNA TEKMA

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK SLOVENJ GRADEC 2011 18:40 (6:17)

Železniki, športna dvorana; Sodnika: Knez Vili in Anton Lovrič

RD Alples Železniki: Pokorn 5, Kavčič, Bergant 4, Kutin, Bernik 1, Štremfelj 1, Božnar 1, Stojanovič, Rant, Šmid, Kržišnik 1, Plestenjak, Arman, Maček 2, Tušek 3, Gartnar. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

RK Slovenj Gradec 2011: Grobelnik 6, Cvetko 3, Glendža 2, Bulovič 2, Banfro3, Pajt 1, Kresnik 1, Lesjak 2, Jagodič 3, Tajnik 1, Lampret 2, Štumpfl 10, Ošlak 2, Yankovskyy 2, Ošlovnik, Soldo. Trener: Sebastjan Sovič, vodja moštva: Beliš Matjaž.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 3(5), RK Slovenj Gradec 2011 4(4)

Izključitve: RD Alples Železniki 3, RK Slovenj Gradec 2011 4

Spektakel brez gledalcev

Po zmagi v 1/16 finala slovenskega pokala, ki so si ga fantje prislužili po dveh podaljških nad 1. B ligašem RK Grosuplje, smo vsi v pričakovanju čakali na žreb, z željo, da nam le ta nameni čim bolj atraktivnega nasprotnika. Želja se nam je uresničila, saj je ples kroglic določil, da v našo dvorano prihaja slovenski prvoligaš RK Slovenj Gradec 2011. V klubu smo se vneto pripravljali, da bi tekmo naredili kar se da zanimivo tudi za gledalce, vendar nam je kronavirus preprečil izpeljavo tekme po naših željah. Glede na nevarnost virusa smo se spogledovali tudi z mislijo, da se tekma odpove oz. prestavi, vendar so se vse tekme 1/8 pokala Slovenije odigrale, šele nato pa je prišla odločitev RZS, da se vsa tekmovanja pod njenim okriljem za nedoločen čas prekinejo.

RK Slovenj Gradec 2011 je prvoligaški klub s številnimi rokometnemu svetu zelo znanimi igralci, s prvoligaškimi izkušnjami in nekaterimi igralci mladinske in kadetske reprezentance. Za klub iz Slovenj Gradca med drugim igra tudi Aleksandar Glendža, reprezentant Črne gore in nekdanji igralec Leotarja in Partizana. Zavidanja vredna ekipa torej!

DSC_0317

Ampak naši fantje niso le na začetku vrgli puške v koruzo, ampak obljubljali boj do zadnje minute. V uvodnih minutah je gostujoči trener na parket poslal svoje najboljše igralce, ki so tudi prvi povedli, ampak na izenačenje ni bilo potrebno dolgo čakati. Gostom je nato po zgrešeni sedemmetrovki uspelo povesti za dva zadetka, našim pa žoga, kljub nekaterim lepo izdelanim akcijam nikakor ni hotela v gol. Mogoče so se tudi malo ustrašili favoriziranega tekmeca, posledica tega pa je bilo tudi večje število izgubljenih žog, kot smo jih sicer navajeni.

Hitri gostje so znali kaznovati vsak zgrešen strel naših igralcev ali izgubljeno žogo, saj so veliko večino golov dosegli prav iz hitrih protinapadov. Tako so naši fantje kar tekmovali, kdo bo zgrešil lepšo priložnost za gol, gostje pa so to s pridom izkoriščali in prednost je hitro naraščala. Rezultat ob polčasu je bil 6:17.DSC_0304

Priložnost za igro so dobili tudi igralci s klopi iz obeh moštev, vendar so gostje dokazali, da imajo na klopi skoraj enakovredne menjave za igralce prve postave, prav tako pa so ti igralci hoteli trenerju dokazati, da si zaslužijo več igralnih minut. Gostje do konca tekme niso popuščali niti za malo, ne glede na visoko prednost, končni rezultat pa je bil 18:40.

Končni rezultat gotovo ne pokaže prave slike na igrišču, prav gotovo pa je gostom potrebno čestitati za dobro igro in jim želimo srečno v nadaljevanju pokala, v kolikor bo do njega prišlo.

DSC_0248V soboto bi članska ekipa morala odigrati še derbi lige proti do sedaj neporaženi ekipi RK Sevnica, vendar je tekmovanje za nedoločen čas prekinjeno, prav tako pa smo prekinili vse treninge za vse naše selekcije.