V ZAKLJUČKU TEKME POŠLE MOČI

IMG_20221112_202933

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK ČRNOMELJ – 21:24 (12:10)

Železniki, športna dvorana, 75 gledalcev, sodnika: Colner Dejan in Šebek Luka, delegat: Palačkovič Slavko

V ZAKLJUČKU TEKME POŠLE MOČI

RD ALPLES ŽELEZNIKI: Gartnar, Berčič, Plestenjak, Pokorn 4, Fojkar, Kavčič 1, Pratljačič 1, Štravs, Štremfelj 9, Mirčevski 2, Arman, Maček 2, Rakovec, Frelih, Grbec 2. Trener: Berce Marko, vodja moštva: Berce Nejc.

RK ČRNOMELJ: Emeršič 5, Jereb 2, Medic, Schweiger, Vidmar 4, Bagarič, Goleš, Horvat, Dokl 2, Kovanović 2, Slemenšek 1, Stariha, Pirh, Starešinič, Muhič 7. Trener: Stariha Gregor, vodja moštva: Jakovac Igor.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 7(6); RK Črnomelj 7(5)
Izključitve: RD Alples Železniki 7, RK Dol TKI Hrastnik 2

V domači dvorani je bila na vrsti tekma začelja lige, v goste so prišli gostje iz Črnomlja. Za obe ekipi je bila tekma zelo pomembna, saj bi se z dvema točkama za zmago pomaknila nekoliko višje na lestvici.

IMG_20221112_185831

Povedli so sicer gostje, nato pa je domačim uspel delni izid 3:0 in hitro vodstvo z 3:1. Nasploh so bili domači v prvem delu veliko bolšji nasprotnik, gostje so le s težavo prihajali do čistih strelov, zadnjo oviro pa jim je predstavljal še odlični Berčič. Kljub temu, da so bili domači boljši tekmec, pa jim višjega vodstva, kot so bili trije zadetki ni uspelo doseči, saj so bili na trenutke v napadu premalo zbrani. V 25. minuti pa je domačim le uspelo povesti že s 4 zadetki prednosti, nato pa jim je nekoliko padla zbranost in gostje so na odmor odšli le z dvema zadetkoma zaostanka, kar je bil za njih glede na potek tekme zelo dober rezultat. Škoda kar nekaj zapravljenih 100% priložnosti, da pa so se fantje borili v obrambi, pa kaže tudi kar veliko število izključitev.

IMG_20221112_201600

V začetku drugega polčasa so domači nadaljevali z dobro igro, nato pa sta bila v 34. in 35. minuti izključena Plestenjak (že njegova druga izključitev) in Kavčič, gostom pa je nato uspel niz 0:4 in v 40. minuti so prvič po dolgem času zopet izenačili. Sledila je izenačena igra, v 44. minuti pa je bil žal že tretjič izključen Plestenjak, razpad sistema v domači obrambi in delni izid 0:5 za goste. Za Plestenjaka zamenjave v obrambi žal ni, kar se je zelo poznalo, saj so gostje od tega trenutka dalje veliko lažje zadevali, kot pa pred tem. Nekoliko se je poznala utrujenost nosilcev igre, ki se jim je ustavilo tudi v napadu, pri mlajših igralcih pa se pozna, da še niso dovolj izkušeni za tako težke tekme, izkazal pa se je tudi gostujoči vratar. Na koncu so gostje zasluženo slavili z rezultatom 21:24.

IMG_20221112_201400

Časa za počitek ni. Vabljeni že v sredo, 16.11.2022 ob 18.00 uri, ko bo članska ekipa v Pokalu Slovenije gostila prvoligaški RK Jeruzalem Ormož!