V zaključku tekme so se zatresle roke

received_2879321412384996

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK SEVNICA – 28:31 (20:15)

Železniki, športna dvorana, sodnika: Izidor Hotko in Tomaž Miklavčič, delegat: Matjaž Kočevar

V zaključku tekme so se zatresle roke

V soboto, 08.05.2021, je bila v sklopu 11. kroga 1. B DRL, na vrsti nova težka domača tekma, v domačo dvorano je prišla ekipa RK Sevnica, ki se bori za vstop v ligo za prvaka, zato so v Železnike prišli po zmago, domači igralci, ki pa so v borbi za čim višje mesto po prvem delu prvenstva, pa se z njihovo namero seveda niso strinjali

received_177975854202355

Želja po zmagi domačih igralcev, da se v domači dvorani predstavijo v čim boljši luči, je bila vidna skozi celotno tekmo. Začetek je tako pripadel domačim, gostje pa so vseskozi lovili priključek. V nadaljevanju prvega polčasa so gostje prestavili v višjo prestavo in uspeli povesti. Nato pa so domači pokazali eno najboljših iger v prvenstvu, deklasirali goste, ki niso mogli verjeti, kaj se jim dogaja. Vasilij je zaklenil svoj gol, v napadu pa so domači poletno zadevali iz vseh položajev. Gostom kar nekaj minut ni uspelo zatresti domače mreže in prednost je narasla na +5. Škoda za v tem delu nekaj zapravljenih priložnosti, drugače bi bila prednost še večja, mogoče tudi neulovljiva. Proti koncu prvega polčasa je gostom uspelo vzpostaviti ravnotežje in po prvem polčasu so zaostajali za pet zadetkov (15:10).

received_310238780485506

V drugem polčasu so se igralci Sevnice hitro uspeli približati na tri oziroma dva zadetke zaostanka, in to prednost so domači uspeli obdržati skoraj do samega zaključka tekme. Nato pa kot da bi se domači igralci ustrašili možnosti za lepo zmago, v napadu ni bilo igralca, ki bi si upal v zaključku prevzeti odgovornost in gostje so se približali in tudi povedli, ter prednost zanesljivo obdržali do konca tekme in se veselili nove zmage, s katero so obdržali 5. mesto na lestvici.

received_576119393347753

Priložnost za zmago je na žalost za domačo ekipo splavala po vodi, na koncu je zmanjkalo nekaj moči, obenem pa ni bilo igralca, ki bi v kritičnih trenutkih lahko potegnil ekipo naprej. Naj bo to šola za v prihodnje, časa za razmislek pa ni veliko. Že v sredo v domačo dvorano za zaključek prvega dela prvenstva prihaja ekipa RK Brežice.

Zaradi nedelovanja infostata, Vam tokrat ne moremo posredovati podatkov o strelcih.