Vodilna ekipa lige prevelik zalogaj

DSC_0257

RD HERZ ŠMARTNO : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 34:28 (19:14)

Pungrt, športna dvorana, sodnika: Hotko Izidor in Miklavčič Tomaž, delegat: Okleščen Dušan

RD Herz Šmartno: Sadar, Žižek 1, Ribarič, Škrabanja 5, Justin 6, Požek, Rozina 5, Ostrež 1, Muratovič, Žižek J. 4, Jerina U., Jerina T. 5, Močnik, Kukovica, Bučar, Grum 7. Trener: Šmejc Aleš, vodja moštva: Verbovšek Mitja.

RD Alples Železniki: Gartnar, Plestenjak 1, Pokorn N. 2, Kavčič 1, Kalan 4, Štremfelj 2, Berce 6, Strehar 8, Hajduk, Stojanovič, Šmid, Arman 1, Pokorn M. 1, Tušek 52. Trener: Agron Šefketi, pomočnik trenerja: Stare Kim, vodja moštva: Igor Dražetič.

Sedemmetrovke: RD Herz Šmartno 4 (4), RD Alples Železniki 7 (9);
Izključitve: RD Herz Šmartno 5, RD Alples Železniki 3;

Vodilna ekipa lige prevelik zalogaj

V petek, 26.03.021, je bilo v sklopu 6. kroga 1. B DRL, na vrsti tretja gostujoča tekma za naše fante, odpravili so se na gostovanje k vodilni ekipi RD Herz Šmartno, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Da pa bi bila naloga za naše še toliko težja, so se na gostovanje odpravili brez Nejca Mačka in Alexa Mirčevskega, ki sta poškodovana in seveda tudi brez novopečenega očka Edija Ranta.

DSC_0267

Domači so že na začetku pokazali, kdo je gospodar v njihovi dvorani Pungrt in povedli s 3:0, vodstvo pa vseskozi pridno povečevali. Gostom v napadu ni uspevalo prav nič, le s težavo so prihajali do strelov, pa še ti so pogosto končale v rokah odličnega gostujočega vratarja, prav tako pa so bili preveč mlačni v obrambi. V 8. minuti so domači povedli že s 7:2 in gostujočemu trenerju ni preostalo drugega, kot da nalet domačinom prekine z minuto odmora. Le ta ni kaj prida pomagala, saj so domači v 13. minuti dosegli najvišjo prednost v 1. polčasu +7 pri rezultatu 11:4. Nato pa so tudi naši fantje pričeli igrati bolje, prednost domačih se je topila iz minute v minuto. V 23. minuti je Berce zadel za 14:12, kar je pomenilo le še 2 zadetka zaostanka. Kot bi jih dobra igra in ugoden rezultat uspaval, so nato do konca polčasa nekoliko popustili in pustili domačim, da so ponovno ušli na varno razdaljo +5. Rezultat polčasa 19:14 – občutno preveč prejetih zadetkov.

DSC_0230

Tudi v drugem polčasu domači niso popuščali in gostom niso dovolili, da bi se jim ponovno približali na nevarno razliko. Poletno v napadu in trdo v obrambi so višali prednost iz minute v minuto in v 43. minuti je domačim uspelo povesti že s +10. Tekma je bila odločena, priložnost za igro pa so dobili tudi igralci s klopi. Našim fantom se je uspelo približati na le 4 zadetke zaostanka, za kaj več pa je zmanjkalo moči in kakšen razpoložen igralec več. Domači so tako tekmo mirno pripeljali do konca in zmagali z rezultatom 34:28.

DSC_0299

Čestitke domačinom za zmago, pokazali so, da so zasluženo na 1. mestu lestvice. Našim fantom pa sicer čestitke za borbo, sledi pa priprava na nove tekme, kjer pa bo potrebno pokazati kanček več, v kolikor bodo želeli doseči prvo zmago. Ne dvomimo, da tega niso sposobni!