ZANESLJIVA ZMAGA

DSC_1982

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK POMURJE – 35:24 (19:10)

Železniki, športna dvorana, 50 gledalcev, sodnika: Jan Grum in Janez Grum

RD Alples Železniki: Plestenjak 4, Žagar 2, Kavčič 4, Rakovec 8, Štravs 3, Frelih 2, Zalesnik Debeljak 1, Fojkar 2, Grbec 1, Arman 3, Maček 4, Berčič. Trener: Marko Berce.
RK Pomurje: Zver 4, Subašič 5, Pivec, Kocan 8, Kocan D. 3, Kumer, Mešič 1, Granfol 3. Trener: Vojko Kuhar.

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 8 (6), RK Pomurje 6 (4)
Izključitve: RD Alples Železniki 6, RK Pomurje 6

ZANESLJIVA ZMAGA

Članska ekipa je v 3. krogu prvič igrala doma in dosegla zanesljivo zmago. Po dveh težkih porazih na gostovanju, kamor so odšli z zdesetkano ekipo in niso morali parirati nasprotnikom, je bila tokrat ekipa skoraj popolna, od prvokategornikov je manjkal samo poškodovani Pokorn, ki okreva po zvinu gležnja.

Srečali sta se ekipi, ki v ligi še nista dosegla nobene zmage, zato je bil prav gotov cilj obeh ekip, da se z zmago dvigneta na lestvici. Gostje s Pomurja so na tekmo prišli v zelo okrnjeni postavi, zgoj z eno menjavo, kar je prav gotovo pomenilo lažje delo za domačo ekipo, vendar je bilo potrebno tudi na igrišču pokazati, da smo boljši.

DSC_2164

Na začetku tekme so se gostje iz Pomurja sicer enakovredno kosali z našimi fantje, pa se kljub temu hitro znašli v zaostanku, ki je naraščal iz minute v minuto. Do konca polčasa je prednost hitro rastla in domači so na odmor odšli z devetimi zadetki prednosti (19:10).

V drugem polčasu so veliko priložnosti za igro dobili tudi igralci iz klopi, ki so odlično opravili svoje delo. V 47. minuti je Štravs zadel za najvišje vodstvo na tekmi, +16 (31:15). Nato se je z nekaj dobrimi obrambami izkazal tudi gostujoči vratar, ob malo manjši zbranosti naših fantov, pa je gostom uspelo nekoliko ublažiti razliko. Končni rezultat, 35:24 in zanesljiva zmaga.

DSC_2008

V naslednjem krogu sledi gostovanje v Sevnici, pri klubu ki je v lanski sezoni skupaj z nami zapustil 1. B DRL. Trenutno imajo zgolj točko več od naše ekipe, v kolikor bo naša ekipa na gostovanje odšla v polni zasedbi, nas prav gotovo čaka zanimiva tekma.