ZOPET TAKO BLIZU USPEHA, AMPAK Z NIČLO DOMOV

IMG_20211006_202936

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : RD ALPLES ŽELEZNIKI – 25:24 (15:17)

Gorišnica, športna dvorana, sodnika: Krt Rok in Knez Vili, delegat: Potočnjak Nedeljko

ZOPET TAKO BLIZU USPEHA, AMPAK Z NIČLO DOMOV

RD Moškanjci – Gorišnica: Lovrenčič 3, Tement 3,Šandor 5, Bedrač, Geč 1, Ozmec, Maroh, Zupanič 4, Ranfl, Sok 4, Bratuša, Bedrač T., Hrupič, Lorenčič D. 1, Krasnič 3, Leben 1. Trener: Radujkovič Siniša, vodja moštva: Preac Aleš.

RD Alples Železniki: Gartnar, Plestenjak 2, Pokorn, Kavčič 2, Berce 3, Štremfelj 7, Flander, Kalan 1, Berčič, Mirčevski 2, Arman, Maček 2, Tušek 5. Trener: Agron Šefketi, pomočnica trenerja: Stare Kim, vodja moštva: Bernik Miran.

Sedemmetrovke: RD Moškanjci – Gorišnica 1(1), RD Alples Železniki 7(5);
Izključitve: RD Moškanjci – Gorišnica 7, RD Alples Železniki 2;
Rdeči karton: Bedrač Nino (25), Tušek Matej (47).

Fantje so se v 3. krogu 1. B DRL odpravili na dolgo gostovanje k novincu v ligi, ki pa v letošnji sezoni še ne pozna poraza, ter zanimivo trenutno celo vodi v ligi. Naša ekipa, ki še zmeraj nima možnosti treniranja v domači dvorani – tudi vse tekme se igrajo na tujem, treninge opravlja v mali šolski telovadnici in pa na zunanjem igrišču, kar pomeni, da prava priprava na tekme, uigravanje akcij in obrambe ni mogoča. Vrnili so se že nekateri poškodovani igralci, še zmeraj pa fantje čakajo, da se jim pridružijo še preostali, tokrat jih je na tekmo odpotovalo le 13, potem pa bo vsaj malo lažje.

V tekmo so bolje vstopili domačini, ki so v 6. minuti tudi prvič povedli za dva zadetka (3:1). Naši igralci so potrebovali nekaj časa, da so vzpostavili ravnotežje v igri in v 11. minuti zopet izenačili (4:4), v 13. minuti pa tudi prvič na tekmi povedli (5:6). Nato smo lahko spremljali igro gol za gol, v 23. minuti pa so naši igralci uspeli povesti s tremi zadetki prednosti (11:14), kar je bil znak za alarm pri domačih, ki so zahtevali minuto odmora. Tudi po minuti odmora, domači niso takoj našli priključka, v samem zaključku tekme pa je vratar Ranfl najprej ubranil streli iz 7 m, nato pa so domači v samem zaključku tekme uspeli doseči še gol, kar je pomenilo, da so na odmor odšli z le dvema goloma zaostanka (15:17).

Dober prvi polčas je letos pri naših igralcih kar stalnica, v drugem polčasu pa običajno takoj na začetku dovolijo nasprotnikom, da jih ulovi, prehiti, potem pa je izredno težko loviti zaostanek. Tokrat jim je uspelo zadržati prednost do 36. minute, ko so domači vnovič uspeli izid poravnat (18:18). Sledila je igra gol za dol, nobeni ekipi ni uspelo povesti z več kot zadetkom razlike. V drugem polčasu so gostje fantastično igrali v obrambi, toda kaj ko je bil napad premalo uspešen. Domači vratar Ranfl je dobesedno zaklenil svoj gol in našim fantom od 47. minute, ko so zadeli za vodstvo s 22:23 pa do 58. minute, ko so znižali zaostanek 25:24 ni uspelo zadeti! Udarec za gostujočo ekipo je bil tudi rdeči karton za tokrat najboljšega strelca ekipe Tuška, ki ga je prejel zaradi nenamernega udarca s komolcem v napadu, ki pa je bil po našem prepričanju popolnoma neupravičen, prav gotovo pa je vsaj malo spremenil potek tekme, saj je Tušek tudi eden izmed stebrov v obrambi.

V zadnji minuti smo lahko spremljali pravi triler. Domači so vodili z zadetkom prednosti, imeli napad, ki pa ga je domači trener prekinil, da bi svojim igralcem podal še zadnja navodila za napad za zmago. Domačim ni uspelo zadeti, naši fantje so prišli do žoge in imeli še nekaj časa za uigrano akcijo. Predtem je trener Šefketi prav tako zahteval minuto odmora, da bi se dogovorili za zadnji napad. Igralci so navodila upoštevali, izpeljali uigrano akcijo, naši igralci so prišli do čistega strela iz 6 m, vendar je strel – poskus loba, ubranil kdo drug kot ta večer oziroma vsaj drugi polčas skoraj nepremagljivi domači vratar Ranfl.

IMG_20211006_202936

Škoda, na dosegu roke je bila vsaj točka, če ne obe, ampak glede na vse težave, ekipi ni moč ničesar očitati. Želimo si samo, da bo dvorana čim prej na voljo in s tem normalni treningi. Časa za počitek pa ni, že jutri ekipo čaka novo gostovanje, pri odlični ekipi Iga. Z borbeno igro je možno tudi presenečenje!