Iz sezone v sezono boljši rokometaši Alplesa

84176941_619526295553155_570623075704373248_n

 Iz sezone v sezono boljši rokometaši Alplesa

Članska selekcija Rokometnega društva Alples v letošnji sezoni doživlja preporod. Očitno jim je uspelo ujeti pravo mešanico izkušenj in mladosti, da pod taktirko izkušenega domačega stratega Agrona Šefketija, trenutno zasedajo drugo mesto v 2. DRL, ob tem pa so prijetno presenetili vse, ko so se prek RK Grosuplje prebili še med 16 najboljših ekip v Pokalu Slovenije. Kje So razlogi za tak preporod smo se pogovarjali s trenerjem in igralci članske ekipe RD Alples.

Agron Šefketi je več let uspešno igral za RD Alples, sedaj pa je že sedem let kot trener sodeluje v društvu. Najprej smo ga vprašali v kateri vlogi se bolje počuti, v tisti na igrišču ali v tisti ob njem: ”Kot vsakemu, ki je kdaj igral rokomet, je tudi meni ljubše igrati, ko pa sem videl, da to ne gre več, sem se odločil za trenerstvo in tudi v tem poklicu zelo uživam.” Kje on vidi razloge za letošnje uspešne predstave? ”Pričakovanja pred sezono niso bila visoka, tihi cilj je bil sicer kot vsako leto 1. B liga. Letos pa se nam je ”poklopilo” kot radi rečemo, sestavili smo zelo dobro ekipo, rezultati so prišli s trdim delom, fantje uživajo v igri in zaenkrat smo res lahko zelo zadovoljni”. Šefketi je tudi dejal, da je z delom svojih igralcev zaenkrat zadovoljen, saj dobro delo kažejo rezultati, je pa kljub temu še kar nekaj prostora za napredek. Ob dejstvu, da letos ekipo sestavlja kar nekaj igralcev iz Škofje Loke, se poraja tudi vprašanje, kakšno je vzdušje v slačilnici. ”Situacija niti ni taka kot si morda kdo misli, približno polovica je domačih igralcev in polovica igralcev iz Škofje Loke. Zame je vsak igralec, ki igra za RD Alples in da na igrišču svoj maksimum domač igralec. Najpomembnejša stvar je, da se igralci med sabo odlično razumejo”. Kot je bilo omenjeno že v uvodu, se je RD Alples letos prebilo tudi med 16 najboljših ekip v Pokalu Slovenije. Mediji so to navajali kot veliko presenečenje, Agron pa se s tem ne strinja: ”Ne moremo reči, da smo presenetili, saj smo po tihem pričakovali, da lahko Grosuplje doma premagamo, ker se nam nasprotnik ni zdel pretežak. Tekma pa je bila težka, to smo lahko videli, dva podaljška ne vidimo na vsaki tekmi, na koncu pa zmaga in ekipa iz 1. NLB lige Slovenj Gradec. Kaj reči? Pustimo se presenetiti”. Vendarle je na prvem mestu ligaško tekmovanje, kjer prvi dve mesti prinašata preboj v 1. B državno rokometno ligo. Šefketija smo vprašali, če bi si za naslednjo sezono želel kakšne okrepitve, saj na desnem zunanjem položaju nimajo levorokega igralca: ”Težko in nehvaležno je tako stvar oceniti sredi tekoče sezone, ampak glede na to, da smo letos odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem s 1. B ligaši in smo videli, da se z njimi lahko kosamo mislim, da bi se bila ta ekipa sposobna obdržati v 1. B ligi ali celo napasti sredino lestvice. Bi nam pa kljub temu levičar na zunanji poziciji prišel še kako prav”.

DSC_6213

V nadaljevanju smo za nekaj besed prosili še vratarja in dolgoletnega člana članske ekipe Tomaža Gartnarja in najprej je strnil svoje misli o pokalni tekmi proti RK Grosuplje, na kateri so fantje odigrali kar dva podaljška: ”Nedvomno ena boljših, če ne kar najboljša tekma v moji karieri, saj še nikoli nisem igral dveh podaljškov. Že po 60 minutah so bili igralci obeh ekip zelo utrujeni, saj je šlo res na nož, ampak je bilo to nekaj najlepšega, saj se nam je na koncu uspelo izvleči in smo po zgrešenem strelu gostov lahko začeli slaviti. Ponosni smo na to, da smo premagali 1. B ligaša!”. Potrdil je besede Agrona Šefketija, da v ekipi vlada odlično vzdušje in da se fantje med sabo zelo dobro razumejo. Sledi pa obdobje v katerem bodo fantje odigrali kar nekaj gostovanj in Tomaža smo vprašali kako na igralce vplivajo dolge vožnje na gostovanja: ”Res je, da so dolga gostovanja velik minus, po drugi strani pa nam ni težko preživeti nekaj časa na avtobusu, saj smo res dobra ekipa, med sabo se super razumemo in nam tudi vožnja hitro mine”. Za konec sem fante povprašal, če ima kdo kakšen poseben ritual pred tekmo. Krožni napadalec Nejc Stojanovič mi je kot iz topa odgovoril: ”Roza pod perilo in roza nogavice pa gremo po zmago”. Ko potegnem črto pod intervju lahko zaključim, da v ekipi zares vlada odlično vzdušje in da v prihodnosti nobeni ekipi ne bo lahko osvajati točk v Železnikih.

Rok Pintar