Mladinska ekipa

Z_I_5304-HDR

V lanskem letu smo uspeli po dolgem času zopet vzpostaviti tudi mladinsko ekipo. Fantje, sicer leto ali dve mlajši od nasprotnikov so se pogumno borili, dosegli kar nekaj zmag, nekaj porazov pa prav gotovo gre tudi na račun zelo kratke klopi. V letošnjem letu bosta ekipo prav tako vodila Nejc in Marko Berce, v ekipo pa bosta vključila nekaj najbolj perspektivnih članov kadetske ekipe. Ja letos bo tudi kadetska ekipa, ampak o tem drugič.

Ker RK Ceklje v letošnjem letu ni uspelo sestaviti samostojne mladinske ekipe, pa tudi tu o razlogih ne bomo razpredali, smo se skupaj odločili da pet Cerkljanskih fantov okrepi našo mladinsko ekipo. To nikakor ne pomeni, da bodo odžirali minute našim fantom, kot bi kdo utegnil pomisliti, ampak gre za to, da bomo v letošnji sezoni imeli daljšo klop in tako zmogli zmagati tudi kakšno napeto končnico, saj fantom ne bo zmanjkalo moči. Poleg tega pa je tekem več kot dovolj in bo prav vsak igralec dobil zadovoljivo minutažo. Ne gre pa spregledati dejstva, da nekateri mladinski igralci že zanesljivo trkajo tudi na člansko ekipo, in bodo tudi na članskih tekmah dobili kar nekaj priložnosti.

Mladinska ekipa bo letos igrala v skupini 2. DRL – ZAHOD, kjer bodo poleg naše ekipe še RD BUTAN PLIN IZOLA, MRK NOVA GORICA, RD URBANSCAPE LOKA, RD JADRAN HRPELJE – KOZINA, RK GROSUPLJE, RD GROSIST SLOVAN in PALLAMANO TRIESTE. Torej nas ob nedeljah čaka lepo število tekem v domači dvorani, tudi gorenjski derbi proti RD URBANSCAPE LOKA in pa prava mednarodna tekma proti PALLAMANO TRIESTE, ki prav tako igra v naši ligi.

Kam lahko posežejo naši igralci? Rezultatskega pritiska prav gotovo ni, želimo pa si čim večjega števila zmag in pa naj jim bo ta sezona še zadnja priprava, drugo leto bodo prav gotovo številni med njimi že nosilci članske kategorije! Čaka nas prav gotovo zanimiva sezona.

Prva tekma mladinsko ekipo čaka že v ponedeljek in sicer gostovanje pri RK Grosuplje!