RD ALPLES PONOVNO V 1. B LIGI

DSC_6213

RD ALPLES PONOVNO V 1. B LIGI

V sezoni 2015/2016 je članska ekipa nazadnje igrala v 1. B državni ligi in si takrat s 5 točkami delila zadnje mesto z RK Grosuplje. V takratni ekipi so že igrali Tušek, Božnar, Kutin, Gartnar, Šmid in Rant, ki bodo tudi letos oblekli zeleni dres, ekipo pa je vodil Agron Šefketi, tudi on pa še vztraja na domači klopi. Po petih letih se torej v domačo dvorano zopet vrača vrhunski rokomet.

Sezono 2019/2020 je članska ekipa, po za nas sporni odločitvi, končala na sicer še zmeraj vrhunskem 3. mestu. Za kaj več nam jo je zagodel virus, saj je bila ekipa vrhunsko pripravljena in v spomladanskem delu sezone je bila pripravljena napasti tudi prvo mesto na lestvici. Zakaj sporna odločitev o 3. mestu? Ob enakem številu točk (16) kot RK Pomurje, ki pa je ob tem imelo odigrano tekmo več, je združenje 2. lige sprejelo sklep, da 1. mesto zasede RK Sevnica, kar seveda ni bilo sporno, 2. mesto pa RK Pomurje. To se nam nikakor ni zdelo pošteno, predlagali smo, da se uvrstitev določi na podlagi koeficienta (števila točk, glede na število odigranih tekem). Vložili smo pritožbo, ki pa je bila seveda zavrnjena. Igralci, ki so si igranje ligo višje zaslužili, so bili seveda razočarani.

10. avgusta pa smo prejeli dopis RZS, s katerim so nas obvestili, da so se pri RK Pomurje odločili, da ne bodo igrali v 1. B DRL, ter povabili naše društvo, da se pridružimo tej ligi. Zakaj tako pozno??? Ker se 2. liga pričenja šele oktobra, 1. B pa že septembra, nas je ta novica seveda presenetila. Člansko moštvo še ni pričelo s treningi, prav tako pa se nismo ozrli po morebitnih okrepitvah.

Neglede na kratek rok, so se včeraj najprej sestali igralci članskega moštva, ki so soglasno podprli igranje v 1. B ligi, tako kot bi si tudi zaslužili, nato pa kasneje še upravni odbor, sestanku pa sta se pridružila tudi direktorja podjetij Alples in Domel, naših glavnih sponzorjev. Potrdila sta pripravljenost za sodelovanje, zato je upravni odbor soglasno sklenil, da bo RD Alples Železniki, v sezoni 2020/2021 igral v 1. B DRL!

O točnem koledarju Vas bomo še obvestili, saj naj bi se pričetek lige nekoliko zamaknil. Upamo, da nam je virus tudi v letošnji sezoni ne zagode in da bomo gledalcem lahko ponudili prave rokometne spektakle in boj za točke na vsaki tekmi!

Že sedaj prav lepo vabljeni v našo trdnjavo, prav tako pa prav lepo vabljeni vsi otroci, da se pridružijo našemu društvu in skupaj ustvarimo lepo rokometno zgodbo!