Slovo 1. B DRL in pozdrav 2. DRL

Z_I_5318-HDR

Slovo 1. B DRL in pozdrav 2. DRL

Po sezoni 2019/2020 in 3. mestu v 2. DRL, zmešnjavi o tem, kdo se je uvrstil naprej, se članska ekipa znova seli v 2. DRL. Ne gre za neuspeh, pač pa je potrebno izpad vzeti kot nov začetek.

V prihajajoči sezoni bo v 2. DRL igralo 9 moštev. Od lanske sezone v ligi ostajajo RK Arcont Radgona, RK Kronos, RK Pomurje, Moški rokometni klub NG, RK Drava Ptuj, na novo pa v ligo prihajajo RK Maribor Branik, RK Sevnica, RK Cerklje in naše društvo. Iz lige so napredovali RK Kočevje in RK Ajdovščina.

Kar nekaj ekip bo imelo cilj, da se v letošnji sezoni uvrsti v ligo višje. Skupaj z nami so iz 1. B DRL izpadli RK Sevnica, ki imajo prav gotovo željo, da se po hitrem postopku uvrstijo nazaj v ligo višje. Veliko željo po napredovanju imajo prav gotovo tudi pri RK Drava Ptuj, ki so lani za las ustali brez uvrstitve v višjo ligo, v prihajajoči sezoni pa poskrbeli za zveneče ime na klopi, na ptujsko klop se bo usedel nihče drug kot bivši slovenski reprezentant Uroš Šerbec. Iz Lige NLB je izpadla ekipa RK Maribor Branik, kjer pa so se odločili, da ne zaigrajo v 1. B DRL, pač pa pričnejo na novih temeljih in sicer v najnižji ligi. S kakšno ekipo in s kakšnimi cilji bodo napadali v letošnji sezon pa še ni jasno. Veseli pa nas tudi dejstvo, da imajo člansko ekipo ponovno tudi v Cerkljah, kar pomeni, da nas ponovno čaka gorenjski derbi.

Čestitamo pa našemu članu Igorju Dražetiču, ki je postal novi predsednik združenja 2. DRL.

Dela mu prav gotovo ne bo zmanjkalo, določen je bil sicer že sistem tekmovanja v prihajajoči sezoni, ki pa ga bo potrebno sedaj zaradi naknadne pridružitve dveh klubov nekoliko spremeniti.

Naše društvo pa čez poletne počitnice čaka še kar nekaj dela. Več o tem pa sledi.