Pomembna zmaga na težkem gostovanju!

22499094_931349120351654_2204339537749281622_o

2. državna rokometna liga za moške; sobota 14.10.2017 ob 19h

RK CERKLJE : RD ALPLES ŽELEZNIKI 25:29 (14:15)

Cerklje, športna dvorana. Gledalcev 50; Sodnika: David Leskovec in Aleš Vidic

RK Cerklje: Miščevič, Muršeč 1, Soklič, Česen, Stare 6, Debelak 6, Korošec 1, Ferlan, Kokl 2, Fajon 6, Križaj 3, Kovač, Valjavec. Trener: Jože Cuderman

RD Alples: Gartner, Kavčič, Korošec 9, Štremfelj 4, Rant 3, Kržišnik, Žagar 2, Kutin, Stojanovič 2, Rant, Šmid, Božnar, Arman, Tušek 3, Resnik 6, Kavčič. Trener: Agron Šefketi

Sedemmetrovke: RK Cerklje 4(7), RD Alples 4(5)
Izključitve: RK Cerklje 2, RD Alples 4

Pomembna zmaga na težkem gostovanju!

Po visoki zmagi nad Metliko v prejšnjem krogu je tokrat igralce Alplesa čakalo zahtevno gostovanje – gorenjski derbi v Radovljici, proti združeni ekipi RK Cerklje – Radovljica, ki pa so ga opravili z odliko. V prvem polčasu sicer igra gol za gol, ob koncu pa vendarle manjši pobeg gostov na +3, a so domačini znižali in polčas se je končal z rezultatom 14:15. Drugi polčas je bil prav tako izenačen, domačinom je uspelo celo povesti in zdelo se je, da se bo ponovila lanskoletna zgodba. Dobra igra več kot polovico tekme, potem pa nekaj nezbranosti in poraz. Tokrat ni bilo tako, saj so gostje v drugi polovici drugega polčasa naredili delni izid 0:5, kar je bilo dovolj za pomembno zmago in preboj do petega mesta v 2. DRL. Pred rokometaši je sedaj v soboto, 21.10 pokalna tekma, ki bi morala biti odigrana že v sredo. Pokalni nasprotnik bo ekipa RK Pomurje, trenutno vodeča ekipa na lestvici, kar pa bodo fantje poskušali spremeniti že 04.11., saj bo takrat odigran naslednji krog državnega prvenstva.

Za RD Alples Rok Pintar.