Predstavitev članske ekipe – sezona 2019/2020

DSC_5348x

Predstavitev članske ekipe – sezona 2019/2020

Po koncu lanske sezone, ko je ekipa zaradi poškodb, komaj zmogla odigrati celotno sezono, je bilo jasno, da bo potrebno zavihati rokave in ekipo okrepiti. Poleg tega je bilo že na koncu sezone jasno, da s svojo kariero po dolgih letih končuje Luka Rant in da se vratar Jan Tomac Teržan seli nazaj k svojemu matičnemu klubu v Škofjo Loko.

Od lanske sezone so ostali Tine Arman (levo krilo), David Božnar (levi zunanji), Tomaž Gartnar (vratar), Dejan Kavčič (levo krilo), Jan Korošec (desni zunanji), Rok Kržišnik (levo krilo, srednji zunanji), Kristjan Kutin (levi zunanji), Blaž Resnik (levi zunanji), Nejc Stojanovič (krožni napadalec), Matej Tušek (levi zunanji), Tilen Šmid (desno krilo), Jan Šter (srednji zunanji) in Jernej Štremfelj (srednji zunanji, levo krilo).

Glede na to, da bi bilo igralskega kadra za celotno sezono premalo, poleg tega pa je še od lani poškodovan Kristjan Kutin, ki mu želimo čim hitrejšo vrnitev na rokometni parket, je bilo jasno, da bo potrebno pridobiti dodatno igralsko moč, tako za izpeljavo kvalitetnega treninga, kot tudi za igranje tekem. V vsako ekipo se prikrade kakšna poškodba, v lanskem letu smo jih imeli še preveč, bolezen ali službena odsotnost, zato mora biti igralski kader dovolj širok, da tudi v primeru odsotnosti lahko ekipa izpelje kvaliteten trening.

Iz prezgodnjega »rokometnega pokoja« sta se tako vrnila vratar Edi Rant, ki je v preteklosti s svojimi obrambami znal dvigniti gledalce na noge in pa Miran Bernik, igralec ki se dobro znajde na obeh krilnih položajih, kot tudi na srednjem zunanjem.

Najbolj zveneče okrepitve pa v letošnji sezoni prav gotovo prihajajo Iz Škofje Loke. Igralci, ki se jih ne bi branila nobena ekipa in bodo prav gotovo pomemben kamenček v mozaiku. Za prihod v naše društvo so se tako odločili:

  • Andrej Bergant, levi zunanji in krožni napadalec, predvsem pa specialist za igro v obrambi, kar je že pokazal na prvi domači tekmi. V lanski sezoni je bil nepogrešljivi igralec RD Urbanscape Loka v 1. igi, za katero je v lanski sezoni odigral 30 tekem in dosegel 41 golov, v letošnji sezoni pa verjamemo, da bo nepogrešljivi član naše ekipe. Prvič je za matično člansko ekipo nastopil v sezoni 2014/2015. Ne bo pa prvič oblekel našega dresa. Za kadetsko ekipo RD Alples je v sezoni 2011/2012 že odigral 3 tekme.
  • Luka Plestenjak, krožni napadalec, prav tako odličen obrambni igralec, je v lanski sezoni za RD Urbanscape Loko odigral 23 tekem in dosegel 8 golov. Članski dres je prvič oblekel v sezoni 2016/2017.
  • Nejc Maček, levi in srednji zunanji igralec, je že na prvi tekmi dokazal, da zna odlično razigrati svoje soigralce. Članski dres loške ekipe je nosil v sezoni 2016/2017, ko je na 33 tekmah, dosegel 31 golov. V sezoni 2017/2018 je nekaj tekem odigral za mladinsko ekipo, nato pa rokometne čevlje postavil v kot, po sezoni premora, pa se vrača na rokometna igrišča. V sezoni 2014/2015 je kot igralec kadetske ekipe v 28 tekmah dosegel kar 117 golov. Mogoče to statistiko podobno obogati tudi v letošnji sezoni!

Člansko moštvo letos sestavlja 18 igralcev, tako da se bodo igralci že na treningu morali izkazati, da si bodo priborili mesto v postavi na tekmi. Kdo bo igral in kdo bo navijal iz tribun, pa bo tudi letos določal trener Agron Šefketi, ki ostaja na mestu članskega trenerja, pri tem pa mu bo v pomoč Igor Dražetič.

Cilji: zmagati čim več tekem, igrati všečen rokomet in privabiti na tribune čim več gledalcev. Pred sezono so na portalu rokomet.net predstavili glavne favorite za napredovanje (https://rokomet.net/zacetek-sezone-v-2-drl/), nas med favoriti po njihovem mnenju ni, ampak favoriti ne zmagujejo vedno, kajne?